I Džoni Dep i Amber Herd proglašeni krivim za klevetu pred sudom u Virdžiniji

Nekadašnji holivudski par tokom suđenja je razmijenio teške optužbe – i Dep i Herd su tvrdili da su bili žrtve kako emotivnog, tako i fizičkog zlostavljanja

30740 pregleda 13 komentar(a)
Dep, Foto: Reuters
Dep, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.06.2022. 22:07h

Porota suda u Virdžiniji proglasila je i Amber Herd i Džonija Depa odgovornim za klevetu u svojim tužbama jednih protiv drugih, javlja CNN. Britanski BBC je prvo objavio da je presudu dobio glumac, dok čitanje odluke porote, očigledno, još nije bilo završeno.

Porota je presudila da Herd bivšem suprugu mora da isplati 10 miliona dolara nadoknade štete i pet miliona dolara kazne, prenosi BBC.

Porota je, međutim, utvrdila da je Džoni Dep oklevetao Amber Herd, preko svog advokata Adama Voldmana, i to samo u jednoj od tri tačke. Naime, glumčev advokat je u intervjuu za britanski tabloid „Dejli mejl“ nazvao „prevarom“ tvrdnje Amber Herd o zlostavljanju.

Glumica će dobiti dva miliona dolara na ime kompenzacije štete, prenosi N1.

Nekadašnji holivudski par tokom suđenja je razmijenio teške optužbe - i Dep i Herd su tvrdili da su bili žrtve kako emotivnog, tako i fizičkog zlostavljanja.

„Razočaranje koje danas osjećam je neopisivo. Srce mi je slomljeno što brdo dokaza još uvijek nije bilo dovoljno da se odupre nesrazmjernoj moći, uticaju i uticaju mog bivšeg muža", navela je Herd u pisanoj izjavi, nakon izricanja presude.

"Još sam više razočarana šta ova presuda znači za druge žene. To je nazadovanje. Vraća sat u vreme kada bi žena koja je progovorila mogla biti javno osramoćena i ponižena. To odbacuje ideju da nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno", poručila je glumica.

až
foto: Reuters

Dodala je i kako verujem da su Depovi advokati uspjeli da natjeraju porotu da previdi ključno pitanje slobode govora i zanemari dokaze koji su bili toliko ubjedljivi da je svojevremeno pobijedili u procesu vođenom u Velikoj Britaniji.

"Tužna sam što sam izgubila ovaj slučaj. Ali još sam tužnija što sam izgleda izgubila pravo koje sam mislila da imam kao Amerikanka – da govorim slobodno i otvoreno”, zaključila je Herd.

Proces je izavao veliku pažnju svjetske javnosti, a društvene mreže postale su poligon za govor mržnje obožavatelja obe strane.

Džoni Dep (58) tužio je bivšu suprugu Amber Herd za klevetu, tvrdeći da mu je uništila reputaciju i karijeru jer je u kolumni koju je 2018. objavio Vašington post, napisala da je bila izložena porodičnom nasilju tokom braka, ne navodeći pritom Depovo ime.

Herd je podnijela protivtužbu i traži 100 miliona dolara odštete zbog tvrdnji Depovog bivšeg advokata Adama Voldmana da su njene tvrdnje o zlostavljanju "prevara".

Herd i Dep su se upoznali na snimanju filma "The Rum Diary", a vjenčali su se 2015. Herd je 2016. podnijela zahtjev za razvod braka, a godinu dana kasnije su se razveli.

Bonus video: