Oskarom nagrađen scenarista uhapšen u Italiji - optužen za seksualni napad

Hagis je napisao scenario za film "Djevojka od milion dolara" i ko-scenarista je i režirao je film "Fatalna nesreća". Za oba filma je dobio Oskara

7485 pregleda 0 komentar(a)
Hagis, Foto: Reuters
Hagis, Foto: Reuters

Oskarom nagrađen scenarista Pol Hagis uhapšen je u nedjelju na jugu Italije pod optužbom za seksualni napad i teške tjelesne povrede navodno nanijete neidentifikovanoj ženi.

Kanadski reditelj, prenosi agencija Rojters, je negirao optužbe.

Hagis je optužen da je u Ostuniju, u Italiji, prisiljavao mladu "stranku" (ne-Italijanka) na seksualni odnos, navodi se u bilješci javnog tužioca grada Brindizija.

"Prema italijanskom zakonu, ne mogu da raspravljam o dokazima. Uz to, uvjreen sam da će sve optužbe protiv gospodina Hagisa biti odbačene", rekla je Hagisov advokat Prija Čodri u izjavi medijima. Čodri je dodala da je Hagis nevin i da će sarađivati sa vlastima.

Hagis je napisao scenario za film "Djevojka od milion dolara" i ko-scenarista je i režirao je film "Fatalna nesreća". Za oba filma je dobio Oskara.

Hagis je bio u Ostuniju kako bi održao nekoliko majstorskih kurseva na Alora festu, novom filmskom događaju koji su pokrenuli italijanska novinarka Silvia Bizio iz Los Anđelesa i španski likovni kritičar Sol Kostales Dulton. Festival će se održati u Ostuniju od 21. juna do 26. juna.

Alora Fest je saopštio da su "sa užasom i šokom saznali vijest da je Pol Hagis u pritvoru zbog navodnog nasilja".

Bonus video: