Džon Malkovič: Majka mi je rekla da sam Crnogorac

Na konferenciji za novinare Džon je priznao novinarima da je odgajan kao Amerikanac, ali da je ponosan na svoje korijene
173 pregleda 22 komentar(a)
Džon Malkovič, Foto: Beta/AP
Džon Malkovič, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.10.2017. 11:29h

Holivudski glumac Džon Malkovič stigao je u petak u Zagreb gdje je otvorio koncertnu sezonu u dvorani “Vatroslav Lisinski“.

Malkovič, koji glumi u preko 70 filmova, stigao je u petak u Zagreb kako bi otvorio koncertu sezonu, a pojavio se i kao narator u solo muzičkom performansu mlade pijanitskinje Anastasije Terenkove.

Na konferenciji za novinare Džon je priznao novinarima da je odgajan kao Amerikanac, ali da je ponosan na svoje korijene. I to ne samo hrvatske.

“Moj otac je za svog oca tvrdio da je bio najveći lažljivac, tako da ne mogu znati pouzdano. Majka mi je nakon njegove smrti jednom čak rekla i da sam Crnogorac“, prenosi HRT.

“Osjećam se delom kao Hrvat, jer su roditelji mojih roditelja umrli dok sam bio malen i nisu željeli da učim njihov jezik, tako da sam Hrvatsku otkrio veoma kasno."

Svijetu je tek 1990. godine otkrio da je Hrvat u pjesmi Nenada Baha “Can We Go Higher“ u kojoj je citirao hrvatske stihove.

Bonus video: