Harvi Vajnštajn dobio otkaz nakon optužbi za seksualno zlostavljanje

Iz borda direktora kompanije Vajnštajn su kazali da je "u svjetlu najnovijih informacija" najbolje da njegov odnos sa kompanijom bude odmah raskinut
162 pregleda 0 komentar(a)
Harvi Vajnštajn, Foto: Shutterstock
Harvi Vajnštajn, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.10.2017. 10:14h

Oskarovac Harvi Vajnštajn, jedan od najvećih producenata Holivuda, dobio je otkaz u kompaniji koju je osnovao.

Producent koji stoji iza filmskih ostvarenja kao što su "Bande Njujorka", "Engleski pacijent", "Dobri Vil Hanting", "Gospodar prstenova", "Čikago", "Sin City", "Zaljubljeni Šekspir", "Kraljev govor" i "Pretparačke priče", kao i skoro kompletnog opusa Kventina Tarantina, napustio je kompaniju Vajnštajn zahvaljujući glasovima borda direktora.

Oni su kazali da je, "u svjetlu najnovijih informacija" koje povezuju nagrađivanog producenta sa zlostavljanjem žena, najbolje da njegov odnos sa kompanijom bude odmah raskinut.

Njujork tajms je prethodnih dana pisao da je Vajnštajn u posljednjih trideset godina više puta je seksualno uznemiravao i zlostavljao žene u filmskoj industriji.

Vajnštajn je odgovorio da zna da je njegovo ponašanje, oblikovano tokom sedamdesetih, “kada su u filmskoj industriji važila druga pravila” uzrokovalo dosta boli i zamolio za oproštaj. "Pokušavam da popravim svoje ponašanje i znam da je preda mnom dug put", rekao je on, dodajući da ide na terapije.

Ipak, odbacio je neke od optužbi i najavio tužbu protiv Njujork tajmsa.

Bonus video: