Kejt Vinslet glumi u nastavku “Avatara”

Režiser je prvo planirao dva nastavka, ali je nakon susreta sa scenaristima i dizajnerima zaključio da materijala ima previše
171 pregleda 0 komentar(a)
Kejt Vinslet, Foto: Shutterstock
Kejt Vinslet, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.10.2017. 09:26h

Glumica Kejt Vinslet i režiser Džejms Kameron, najpoznatiji po filmu “Titanik”, obnoviće saradnju nakon 20 godina, a za potrebe nastavaka “Avatara”, pišu američki mediji.

“Kejt i ja već dvadeset godina tražimo projekat na kojem bismo radili zajedno, prvi put nakon saradnje na 'Titaniku' koji je i dalje moj najnagrađivaniji film u karijeri”, izjavio je režiser.

“Jedva čekam da vidim kako će oživjeti lik Ronal”, dodao je on.

Četiri nastavka stići će u bioskope u narednim godinama i to redosljedom “Avatar 2” 18. decembra 2020, “Avatar 3” 17. decembra 2021, “Avatar 4” 20. decembra 2024. i “Avatar 5” 19. decembra 2025. godine.

Rad na filmovima Kameron je počeo prošle sedmice u Kaliforniji, a prve planove o nastavcima fantazije iz 2009. koja je oborila rekord po zaradi u bioskopima sa 2,8 milijardi dolara, najavio je 2016. godine. Režiser je prvobitno planirao dva nastavka, ali je nakon susreta sa scenaristima i dizajnerima zaključio da materijala ima previše, pa se odlučio za tri, a zatim za četiri nastavka.

U njima će se vratiti zvijezde iz prvog dijela Zoe Saldana, Sem Vortington, Sigurni Viver i Stiven Lang, a pridružiće im se i Una Čaplin. Scenario za nastavke sa Kameronom su pisali Džoš Fridman, Rik Džafa, Amanda Silver i Šejn Salerno.

Vinslet je sa Idrisom Elbom snimila “The Mountain Between Us”, a 1. decembra premijerno će biti prikazan Vudi Alenov film “Wonder Wheel” u kojem takođe glumi.

Bonus video: