Džesi Ajzenberg gost Sarajevo film festivala, dobiće priznanje Počasno srce Sarajeva

Na festivalu će se prikazati dugometražni film “Nakon što spasiš svijet” s kojim je debitovao kao reditelj

2777 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Poznati američki glumac i scenarista Džesi Ajzenberg bit će još jedan od gostiju Sarajevo Film Festivala (SFF) koji počinje 12. avgusta, potvrdili su u utorak organizatori, prenosi N1 Hrvatska.

Ajzenbergu će se u Sarajevu pridružiti drugim zvijezdama, poput danskog glumca Madsa Mikelsena i reditelja Rubena Ostlunda.

On će dobiti priznanje Počasno srce Sarajeva i na festivalu će se prikazati dugometražni film “Nakon što spasiš svijet” s kojim je debitovao kao reditelj.

Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem Sundance Festivalu gdje je dobio brojne pohvale kritike a publika ga je mogla vidjeti i na festivalu u Cannesu.

Film prati Evelin, ženu koja je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali se ne uspijeva zbližiti sa svojim sinom Ziggyjem, internet-zvijezdom u usponu nezainteresiranom za svjetske probleme.

Ajzenberga će glumiti Tobyja Fleishmana u FX limitiranoj seriji “Fleishmann is in trouble” snimljenom po istoimenom bestseleru Taffy Brodesser Akner.

Američki glumac je dosad napisao četiri drame, uključujući “The Spoils” koja je ostvarila rekordnu prodaju na West Endu u Londonu. Napisao je drame “The Revisionist” i “Asuncion” u kojima je igrao uz Vanessu Redgrave.

Bonus video: