Snimljena indijska verzija “Foresta”

Jedna od najvećih bolivudskih filmskih zvijezda Amir Kan igra glavnu ulogu u filmu pod nazivom “Laal Singh Chaddha”

4540 pregleda 1 komentar(a)
Ovo ostvarenje gledaoce će provesti kroz istoriju Indije, Foto: Paramount promo
Ovo ostvarenje gledaoce će provesti kroz istoriju Indije, Foto: Paramount promo

Sjećate li se neobičnog dječaka, a kasnije muškarca Foresta Gampa, čiji lik je tumačio Tom Henks, a kojeg je kroz život vodila rečenica “trči, Forest, trči”? E sada je u Bolivudu snimljena indijska verzija ovog filmskog klasika.

Jedna od najvećih indijskih filmskih zvijezda Amir Kan igra glavnu ulogu u filmu pod nazivom “Laal Singh Chaddha”.

Indijska adaptacija je zadržala nekoliko kultnih scena iz originalnog filma, koji je osvojio šest Oskara, uključujući i za najbolji film, poput igranja stonog tenisa i mnogo trčanja, ali su unijete i neke promjene.

Najpoznatija rečenica Foresta Gampa da je “život kao bombonjera, nikad ne znaš šta ćeš dobiti”, u indijskom filmu glasi: “Život je kao golgapa. Stomak vam je možda pun, ali vaše srce uvijek žudi za još”. Golgapa je popularna indijska grickalica.

Indijska verzija filma takođe obećava da će gledaoce provesti kroz istoriju Indije na sličan način na koji je “Forest Gamp” prikazao važne događaje u SAD, poput Vijetnamskog rata.

Kan, zvijezda megahita “Dangal” iz 2016. godine, i scenarista Atul Kulkarni zasada nijesu otkrili mnogo o tome koje su indijske istorijske okolnosti sve prikazane u filmu. Kulkarni je samo rekao da je njegov scenario “predivna priča o predivnoj zemlji koja se zove Indija kroz predivnu osobu koja se zove Laal Singh”.

Kan (57) je priznao da je prvo oklijevao da se upozna s Kulkarnijevim scenarijem, jer nije bio siguran da li je moguće napraviti adaptaciju takvog “kultnog klasika”. Ali kada je pristupio sadržaju, znao je da je scenarista uspio.

”Bilo je to dirljivo iskustvo za mene. Jako mi se svidjelo. Odmah sam poželio da snimim film”, dodao je Kan.

Još jedna zvijezda Bolivuda, Karina Kapur (41) u filmu glumi Singovu dugogodišnju prijateljicu Rupu, poput Dženi u “Forestu Gampu”, koju je tumačila američka glumica Robin Rajt. Kapur je rekla da je radnja “bezvremenska” s ljubavnom pričom u središtu.

Film s budžetom od skoro 23 miliona američkih dolara već je među 25 najskupljih u istoriji indijske kinematografije.

Bonus video: