Đuričko u podkastu Berta Krajšera otkrio zašto je odselio u Ameriku:

Iz Srbije je bilo teško graditi inostranu karijeru

Bert Krajšer i Nikola Đuričko upoznali su se 2021. godine u Beogradu, tokom snimanja filma “The Machine”, a poznati komičar je ove nedjelje u svom podkastu ugostio srpskog glumca koji je u međuvremenu stekao međunarodnu slavu ulogom ruskog švercera Jurija u hit seriji “Stranger Things”

9221 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

Srpski glumac Nikola Đuričko u podkastu američkog komičara Berta Krajšera otkrio zašto je donio odluku da se preseli u Los Anđeles i kako je dobio ulogu u hit seriji “Stranger Things”.

Bert Krajšer i Nikola Đuričko upoznali su se 2021. godine u Beogradu, tokom snimanja filma “The Machine”, a poznati komičar je ove nedjelje u svom podkastu ugostio srpskog glumca koji je u međuvremenu stekao međunarodnu slavu ulogom ruskog švercera Jurija u hit seriji “Stranger Things”.

Đuričko je ispričao da dok je živio u Srbiji, imao je agenta u Londonu koju mu je javio da je dobio ulogu u filmu “Hitman’s Bodyguard”, gdje je trebalo da glumi uz oskarovca Gerija Oldmana.

”I onda su me zvali u petak i pitali me možeš li odmah da dođeš. Rekao sam: ‘Ne, treba mi viza, ali srediću to, imam radne vize od BBC-a, Amazona, radio sam nekoliko puta u Londonu, biće sve u redu, ali treba mi sedam dana, mogu da počnem da radim za sedam dana’”, ispričao je Đuričko.

Tada su mu rekli da može da pokuša, ali da postoji vjerovatnoća da će ostati bez uloge.

”U ponedjeljak su mi poslali mejl - ne možemo da rizikujemo, Geri hoće odmah da snima scenu… U utorak sam dobio pasoš sa vizom, ali izgubio sam posao”, prisjetio se Đuričko koji je u šali dodao da je gledao “Hitman’s Bodyguard” na letu za Ameriku i da tip koji je na kraju dobio ulogu nije bio tako dobar.

Nedugo zatim, ponovo je dobio posao u Londonu, i to, kako je naveo, “veliku ulogu” u seriji u produkciji BBC-a i Amazona.

”I isto sr*** - petak, utorak, srijeda… I kazao sam - ovo je zaista previše. Rekao sam ženi: ‘Lili, provjeri za američku vizu šta možemo da uradimo’. Moja ideja je bila da ako mogu da dobijem posao u Londonu, kao neko ko nije maternji govornik, u Americi je veće tržište i dobiću posao odmah, bilo šta”, ispričao je Đuričko.

Dodao je i da se malo zasitio Srbije gdje je već mogao da radi šta god želi, ali ga to više nije toliko uzbuđivalo. “Geri Oldman, to je uzbudljivo”, naglasio je Đuričko.

U Holivud se doselio sa porodicom u septembru 2019. i trebalo im je oko dva mjeseca da se skrase i srede sve papire.

”Poslije dva mjeseca sam imao prvi kasting za ‘Stranger Things’. Napravio sam snimak, poslao, i poslije dvije nedjelje su me zvali da dođem u Paramaunt na dodatni kasting, i dobio sam posao. Sljedeći kasting sam imao možda dvije nedjelje kasnije (For All Mankind), i tako sam dobio dva posla poslije dva kastinga. I rekao sam: ‘Lili, uradili smo pravu stvar, mislim da se moja matematika pokazala na djelu’”, ispričao je srpski glumac.

Na zimu 2020. snimao je seriju “Stranger Things” u Litvaniji, ali ga je po povratku u Ameriku sačekala pandemija koronavirusa i tada svi projekti u Holivudu staju.

”Kad sam se vratio dobili smo pismo da šest mjeseci nema ničeg i da će nam se posle javiti. Na kraju je bilo osam mjeseci”, kazao je Đuričko i dodao da kako se sa porodicom šalio da je to bio najskuplji odmor u njihovom životu. Zbog pandemije se snimanje četvrte sezone “Stranger Things” odužilo na dvije godine, ali je Đuričko rad na toj seriji opisao kao “baš zabavno” iskustvo.

Krajšer i Đuričko su se u sat i po vremena zanimljivog razgovora dotakli i istorije, Tita, jugoslovenskog socijalizma, raspada SFRJ, košarke, vina i rakije.