Stiv Tusen žrtva rasizma

u knjigama Džordža R. R. Martina koje čine osnovu “Kuće zmaja”, Velarioni su opisani da imaju bijelu kožu, blijedu kosu i ljubičaste oči, dok su u seriji predstavljeni kao crni plemići, sa dugim srebrnim dredovima

3205 pregleda 1 komentar(a)
Foto: NADAV KANDER FOR EW
Foto: NADAV KANDER FOR EW

Glumac Stiv Tusen ispričao je da je meta rasističkih reakcija nakon što je britanski glumac, koji je porijeklom sa Barbadosa, dobio ulogu Korlisa Velariona u HBO-ovom projektu “Kuća zmaja”.

Kada je objavljena vijest da će Tusenigrati Velariona jedna od prvih slika koje je vidio bila je crtež lika iz originalnih knjiga, pored njegove.

Naime, u knjigama Džordža R. R. Martina koje čine osnovu “Kuće zmaja”, Velarioni su opisani da imaju bijelu kožu, blijedu kosu i ljubičaste oči, dok su u seriji predstavljeni kao crni plemići, sa dugim srebrnim dredovima.

Nova HBO serija „Kuća zmaja“ (House of the Dragon) imaće premijeru 22. avgusta na striming platformi HBO Max i HBO kanalu.

Radnja serije od 10 epizoda, zasnovane na knjizi „Vatra i krv“ Džordža R.R. Martina, odvija se 200 godina prije događaja iz „Igre prijestola“ i donosi priču o Kući Targarjen.

U glavnim ulogama su Padi Konsidin, Met Smit, Olivija Kuk, Ema Darsi, Stiv Tuson, Iv Best, Sonoja Mizuno, Fabijen Frankel i Ris Ifans. Pridružuju im se Mili Alkok, Betani Antonija, Fibi Kembel, Emili Keri, Hari Kolet, Rajan Kor, Tom Glin Karni, Džeferson Hol, David Horović, Vil Džonson, Džon Makmilan, Grejem Mektaviš, Evan Mičel, Teo Nejt, Metju Nidam, Bil Paterson, Fija Saban, Gavin Spoks i Savana Stejn.

Bonus video: