Kinezi promijenili završetak najnovijeg filma "Minions"

Agencija Rojters piše da je i Minions primjer da kineske vlasti montiraju filmove kako bi ih učinili politički korektnijim, što je navelo neke gledaoce da se žale zbog promjena.

4166 pregleda 1 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Animaranom filmu "Minions: The Rise of Gru" izmijenjen je završetak za tržište Kine, primijetili su korisnici društvenih mreža širom zemlje.

Agencija Rojters piše da je i "Minions" primjer da kineske vlasti montiraju filmove kako bi ih učinili politički korektnijim, što je navelo neke gledaoce da se žale zbog promjena.

U međunarodnoj verziji, film se završava kada dva lopova, anti-heroja priče, Gru i Vild Knuckles, zajedno odjašu nakon što je Vild Knuckles lažirao sopstvenu smrt kako bi izbjegao hvatanje od strane vlasti.

Prema objavama i snimcima ekrana iz filma koji su podijeljeni na platformi Weibo, koja je slična Tviteru, cenzori su dodali dio u kojem je Vild Knuckles, glavni lik u filmu o pljački, uhvaćen od strane policije i odslužio 20 godina zatvora.

Gru, saučesnik Vild Knucklesa, „vratio se svojoj porodici“ i „njegovo najveće dostignuće je što je otac svoje tri djevojčice“, pokazuju snimci filma.

Brojni onlajn komentatori ismijevali su dodatak, rekavši da liči na PowerPoint prezentaciju.

Bonus video: