Viktorija Boklag: United Media je bila očigledan izbor za saradnju sa Emijem

"Većina tradicionalnih medija se danas konzumira putem Interneta. Mi u okviru United grupe koristimo platformu EON i sve mora da funkcioniše poput mašine. Procedura je ista u svim zemljama, kao i tehnologija, a naš cilj je da gledaocima pružimo vrhunski doživljaj koji je moguć na tržištu"

10559 pregleda 1 komentar(a)
Viktorija Boklag, Foto: Printscreen YouTube/NovaTV
Viktorija Boklag, Foto: Printscreen YouTube/NovaTV

Viktorija Boklag, glavna izvršna direktorka i potpredsjednica za marketing i medije United grupe govorila je o tome zbog čega je važno biti dio prvog internacionalnog ocjenjivanja za 50. Međunarodnu nagradu Emmy.

Ovaj događaj održan je u Dubrovniku, a Boklagova je istakla da je prošle godine dobila poziv da postane član Akademije.

"Kada sam dobila poziv prošle godine da postanem član Akademije imala sam razgovor sa ljudima iz Akademije i shvatila sam da oni nemaju veliku mrežu profesionalaca u našem regionu, u jugoistočnoj Evropi. Bili su jako zainteresovani da se povežu sa ‘velikim igračem’. Imajući u vidu da United Media radi u osam zemalja jugoistočne Evrope i ima pristup velikom broju talentovanih ljudi, to je bio očigledan izbor", kazala je ona.

"Kao domaćini ovog događaja nadamo se da ćemo doći do novih ideja, novih prilika za partnerstva i koprodukciju. Radujemo se i tome što ćemo svijetu pokazati naš sadržaj", dodala je.

Imajući u vidu da United grupa posluje u osam različitih zemalja, Boklagova je, prenosi Nova.rs, objasnila šta su specifičnosti ovih područja i zbog čega se ne emituje isti program u svim državama.

"Većina tradicionalnih medija se danas konzumira putem Interneta. Mi u okviru United grupe koristimo platformu EON i sve mora da funkcioniše poput mašine. Procedura je ista u svim zemljama, kao i tehnologija, a naš cilj je da gledaocima pružimo vrhunski doživljaj koji je moguć na tržištu".

Ona je dodala da je situacija drugačija kada je u pitanju sadržaj.

"Sa medijima je potpuno drugačija priča. To mora da bude lokalno. Zbog toga Grci ili Bugari ne gledaju isti sadržaj kao Srbi ili Hrvati“, objasnila je.

Bonus video: