"Nije uvijek lako"

Binoš: Glumice moraju da nauče da kažu "ne" ulogama koje žene pretvaraju u predmete

Glumica, koja je igrala oko 75 različitih uloga od početka karijere 1983. godine, rekla je da se trudi da "nikada ne osudi ulogu, već da je prihvati sa svim kontradiktornostima i tamnom stranom, jer to sve na kraju krajeva čini čovjeka"

5571 pregleda 1 komentar(a)
Binoš, Foto: Reuters
Binoš, Foto: Reuters

Glumice moraju da nauče da kažu "ne" ulogama koje žene pretvaraju u predmete, izjavila je danas poznata francuska glumica Žilijet Binoš na Filmskom festivalu u španskom gradu San Sebastijanu gdje će dobiti nagradu za glumačku karijeru.

Glumica, koja je dobila Oskara za najbolju žensku ulogu u filmu "Engleski pacijent" iz 1996. godine, rekla je da je sama odbila takve uloge tokom karijere i da nije uvijek lako.

"Nije uvijek lako, ali morate da znate i da skočite u nepoznato gdje više niste u kodovima mačo društva", rekla je Žilijet Binoš (58).

Glumica, koja je igrala oko 75 različitih uloga od početka karijere 1983. godine, rekla je da se trudi da "nikada ne osudi ulogu, već da je prihvati sa svim kontradiktornostima i tamnom stranom, jer to sve na kraju krajeva čini čovjeka".