Džejms Bond će od sada biti u službi Njegovog Veličanstva, kralja

Amazon Prime Video je već najavio da će producirati telerijaliti emisiju na temu najvjernijeg službenika Veličanstva, pod naslovom "007’s Road to a Million".

4679 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ko će biti novo lice Džejmsa Bonda još je nepoznanica, ali se zna da će on od sada biti "u službi kralja i domovine", najavili su producenti, koji bi tek trebalo da počnu razgovore sa Amazonom o budućem glumcu koji će igrati legendarnog agenta 007.

"Tek počinjemo da gradimo odnos sa Amazonom, koji je otkupio prava franšize od studija MGM", rekla je za AFP Barbara Brokoli, istorijska producentkinja flegmatičnog agenta.

"Nismo još počeli da razgovaramo o budućem filmu", dodala je.

Brokoli i njen polubrat Majkl Vilson u srijedu su ostavili otiske svojih ruku u cementu pred slavnim teatrom u Holivudu, ali nisu željeli da otkriju kakva budućnost čeka agenta 007, prenosi N1.

Ona je nasljednica franšize svog oca Alberta "Kabija" Brokolija, producenta koji je počeo da adaptira romane Ijana Fleminga za ekran prije 60 godina.

Izbor Daniela Krejga za ulogu agenta prvo je izazvao polemike, jer je bio mnogo manje uglađen nego njegovi prethodnici. Ali, pet filmova koje je snimio u ulozi Bonda postizala su rekordne svote, pa je recimo opus "Skyfall" zaradio više od milijardu dolara 2012.

Nagađa se da bi novi zaokret mogao da bude odabir glumca crne boje kože, što već priželjkuju neki fanovi. Možda bi novi Bond mogla da bude i žena, za šta je Brokoli već jednom dala nagovještaj.

Postoje određeni nepromjenjivi elementi u liku sage o Bondu.

"Glavni lik Džejms Bond najvažniji je u filmovima i mislimo da je nepotkupljiv, da je u službi kraljice, a od sada će biti u službi kralja i domovine", rekla je.

Kontinuirana inovativnost

Lik ostaje isti u svojoj srži, jer on "pokušava da svijet učini sigurnijim mjestom", dodaje Brokoli i dodaje da je to nešto što neće mijenjati.

Njen otac Albert "Kabi" Brokoli, osnivač franšize, uvijek je producentkinju podsticao da "rizikuje kako bi se Bond mijenjao u skladu sa vremenom".

"Kao nasljednici pokušavamo da unosimo promjene, ponekad ‘upale’, ponekad ne, ali to nam omogućuje da stalno budemo inovativni“, naglasila je.

Barbara Brokoli i Majkl Vilson odlučuju o filmskoj sudbini lika 007 od filma "Zlatno oko" iz 1995, godinu dana prije smrti njihovog oca.

Njihovo preduzeće Eon dijelilo je zaradu od franšize sa studiom MGM, koji je potpisao složen sporazum za prava na finansiranje i distribuciju filmova.

Međutim, Amazon je kupio MGM u martu za 8,5 milijardi dolara i kada je riječ o Bondu, to više nije mitski studio, već tehnološki div, koji je pokrenuo sopstvenu striming platformu.

Amazon Prime Video je već najavio da će producirati telerijaliti emisiju na temu najvjernijeg službenika Veličanstva, pod naslovom "007’s Road to a Million".

Publika uvijek ima očekivanja, ali voli iznenađenja, rekao je Majkl Vilson, koji želi da Bond bude odraz današnjeg svijeta, jer "kakve će brige moriti svijet za dvije do tri godine? Zato mu ne možemo nuditi istu stvar, ponovo i ponovo".

Bonus video: