Preminuo glumac Robi Koltrejn

"Robi će vjerovatno biti zapamćen u decenijama koje slijede kao Hagrid. To je uloga koja je donijela sreću djeci i odraslima, uzrokujući mnoštvo pisama obožavalaca svake nedjelje tokom više od 20 godina“

5508 pregleda 3 komentar(a)
Koltrejn, Foto: Shuterstock
Koltrejn, Foto: Shuterstock

Glumac Robi Koltrejn, koji je tumačio lik Hagrida u filmovima o Hari Poteru, preminuo je u 73. godini, prenosi BBC.

Vijest je, kako prenosi Gardijan, potvrdio njegov agent.

"Robi će vjerovatno biti zapamćen u decenijama koje slijede kao Hagrid. To je uloga koja je donijela sreću djeci i odraslima, uzrokujući mnoštvo pisama obožavalaca svake nedjelje tokom više od 20 godina“, rekao je njegov agent, prenosi BBC.

Koltrejn je u nedavnom HBO specijalu o serijalu "Hari Poter" emotivno govorio o nasljeđu filmova o malom čarobnjaku, u kojima je tumačio lik dobrog poludžina Hagrida, kućepazitelja Hogvortsa.

"Nasljeđe ovih filmova je toliko da, pretpostavljam, da će ih generacija moje djece prikazivati svojoj djeci. Tako da biste lako mogli da ih gledate i za 50 godina. Tada, nažalost, neću biti ovdje… Ali Hagrid hoće“, rekao je tada Koltrejn.

Koltrejn je snimio i jedan film u Beogradu. U ljeto 2007. boravio je Beogradu, radeći na filmu "Braća Blum"Rajana Džonsona, prenosi N1.

Bonus video: