Lijam Hemsvort biće novi Geralt od Rivije

Fanovi serije "The Witcher" najavili da će bojkotovati istu dok ne vrate Kavila

2496 pregleda 1 komentar(a)
Lijam Hemsvort, Foto: Shutterstock
Lijam Hemsvort, Foto: Shutterstock

Uoči treće sezone Netfliksove serije “The Witcher” stigla je potvrda da će se snimati i četvrta sezona, ali bez glumca Henrija Kavila, koji je igrao glavnu ulogu Geralta od Rivije. Poznato je i ko će ga zamijeniti.

Glavnu ulogu u seriji će preuzeti Lijam Hemsvort, glumac koga većina pamti iz serija filmova “Igre gladi” ili možda kao brata popularnog Tora, Krisa Hemsvorta.

Povodom ove velike promjene oglasili su i Kavil i Hemsvort na svojim Instagram profilima.

Kavil je izjavio kako je njegovo putovanje kroz ovu seriju bilo “ispunjeno i čudovištima i avanturama”, ali je potvrdio da će medaljon i mačeve definitivno odložiti sa strane.

”Umjesto mene, sjajan gospodin Lijam Hemsvort preuzeće plašt Bijelog vuka. Poput najvećih likova iz knjiga, predajem baklju sa poštovanjem prema vremenu provedenom igrajući Geralta i s entuzijazmom gledam na Lajamovu interpretaciju ovog najfascinantnijeg čovjeka. Dragi gospodine Lijam, ovaj lik ima prekrasnu dubinu, uživajte u ronjenju i posmatranju onoga što pronađete”, rekao je Kavil.

Hemsvort se takođe oglasio na Instagramu i objavio da je i ranije bio obožavalac “Witchera”, ali i Kavila. Poručio je da jedva čeka da igra Geralta, iako je svjestan da mora da ispuni velika očekivanja.

”Henri Kavil je bio nevjerovatan Geralt i počašćen sam što mi predaje uzde i dopušta mi da preuzmem mačeve Bijelog vuka u sljedećem poglavlju njegove avanture. Henri, godinama sam tvoj obožavatelj i nadahnulo me ono što si donio ovom voljenom liku. Možda moram da ispunim velika očekivanja, ali uistinu sam uzbuđen što ću zakoračiti u svijet “The Witchera.”

Ova velika odluka i promjena je naljutila brojne fanove, pa su maltene svi jednoglasno rekli da će bojkotovati seriju dok ne vrate Kavila.