Da li je potrebno igrati video igricu da biste gledali seriju "The Last of Us"

BBC je naveo da je ova igrica Soni Plejstejšna najbolja adaptacija video igre ikada, koja je uspjela da "razbije kletvu" pokušaja adaptiranja priča iz igračkog svijeta za televiziju

18222 pregleda 3 komentar(a)
Pedro Paskal i Bela Remzi u seriji, Foto: Printscreen YouTube/HBO Max
Pedro Paskal i Bela Remzi u seriji, Foto: Printscreen YouTube/HBO Max

HBO max je u nedjelju emitovao prvu epizodu serije "The Last of Us", a kritičari širom svijeta odmah su sa oduševljenjem počeli da hvale adaptaciju hit igrice o Džoelu (Pedro Paskal) i Eli (Bela Remzi) koji putuju kroz Sjedinjene Američke Države tokom apokalipse.

BBC je naveo da je ova igrica Soni Plejstejšna najbolja adaptacija video igre ikada, koja je uspjela da "razbije kletvu" pokušaja adaptiranja priča iz igračkog svijeta za televiziju.

A da li je potrebno prethodno igrati igricu kako bi se lakše pratila i razumjela serija? "Vašinton post" piše da nije.

"Ustvari - uopšte ne morate da znate ništa o video igrama", navodi Vašington post.

The Last of Us
foto: Printscreen YouTube/HBO Max

Dodaju da nakon što su odgledali nekoliko epizoda, nema naznaka da je igranje igrice važan preduslov za uživanje u HBO adaptaciji. Emisija dobro objašnjava svoju osnovnu premisu i ne pretpostavlja da imate bilo kakva saznanja iz igre.

Ipak, naglašavaju da oni koji su igrali igricu mogu biti nagrađeni dodatnim kontekstom i dubinom razumijevanja.

I u seriji i igrici gljivična infekcija pustoši svijet, preuzimajući ljudske domaćine i pretvara ih u zombije, a lijek ne postoji. Priča prati Džoela, umornog švercera koji nevoljno pristaje da preveze Eli, mladu djevojku (koja je izgleda imuna na infekciju) u medicinsku ustanovu.

Bonus video: