Tom Henks u trci za tri Zlatne maline

Zlatna malina dodjeljuje se od 1980. godine, a nominacije bira 1.000 članova istoimene fondacije, koja parodira američku Akademiju filmskih umjetnosti i nauka

4802 pregleda 3 komentar(a)
Tom Henks, Foto: Shutterstock
Tom Henks, Foto: Shutterstock

Film "Elvis" koji se pominje kao jedan od favorita za dodjelu prestižnog Oskara, nije spriječio organizatore dodjele američke nagrade Zlatna malina za najgora filmska ostvarenja, da Tomu Henksu koji glumi u tom filmu, dodijele tri nominacije za nagradu koja parodira Oskare.

Glumac je ušao u uži izbor organizatora satiričnih trofeja za uloge menadžera Elvisa Prislija u biografskom filmu posvećenom "Elvisu" i Đepeta u rimejku Diznijevog "Pinokija".

Organizatori su naveli da je nastup Henksa u filmu "Elvis" "najviše ismijjana gluma 2022. godine".

Henks je zajedno sa svojim rastegljivim licem i smiješnim akcentom nominovan u posebnoj kategoriji "najgoreg para na ekranu", dodali su organizatori.

Ostvarenje "Pinokio" jedan od od pet filmova nominovanih u kategoriji najgoreg filma. Na tom spisku je film "Blonde", priči o Merilin Monro.

Zlatna malina dodjeljuje se od 1980. godine, a nominacije bira 1.000 članova istoimene fondacije, koja parodira američku Akademiju filmskih umjetnosti i nauka.

Za prijem u tu fondaciju dovoljna je pretplata od 40 dolara godišnje.

Pobjednici koji obično ne dođu na ceremoniju dodjele, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4,79 dolara.

Pobjednici su svake godine proglašeni dan prije dodjele Oskara, nagrada američke Akademije filmskih umjetnosti i nauka.

Bonus video: