Lični portret kraljice diska

Film, pod nazivom “Love To Love You” biće prikazan na filmskom festivalu u Berlinu, koji se održava od 16. do 26. februara

2747 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu, koji se održava od 16. do 26. februara, premijerno će biti prikazan film o kraljici disko muzike Doni Samer.

Film, pod nazivom “Love To Love You”, opisan je kao lični portret kraljice diska i njenog uspona do velike popularnosti zahvaljujućima hitovima kao što su “I Feel Love”, “Bad Girls”, “Hot Stuff”… Film će premijeru imati na Berlinskom filmskom prije nego što krene u distribuciju putem streaming servisa.

Dokumentarni film “Love to Love You” o Doni Samer donosi jedan specifičan pogled na ovu jedinstvenu muzičarku u trenutku stvaranja muzike koja je vodi od avangardne muzičke scene u Njemačkoj, do blještavila i jakih svjetala plesnih klubova u Njujorku, pa sve do svjetskog priznanja.

Njen glas i njene pjesme definitivno su postale soundtrack jednog doba koje je ispričano kroz svjedočanstva njenih prijatelja, porodice i kolega. Film sadrži obilje fotografija i nikad ranije viđenih kućnih video snimaka koje je često snimala sama Ladona Adrian Gejns, poznatija kao Dona Samer.

Film se djelimično bavi i njenim slikanjem uz muzičku karijeru uz brojne uspone i padove koje je doživjela tokom nje.

Dokumentarac “Love To Love You” su režirali Oskarom i Emijem nagrađeni reditelj Rodžer Ros Vilijams i njena ćerka Bruklin Sudano.

Bonus video: