Vrijeme je da se smiri

Kejt Blanšet priznala da razmišlja o tome da završi glumačku karijeru, te da je u posljednje vrijeme odbila brojne uloge

6063 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Jedna od najboljih glumica današnjice, Kejt Blanšet, izjavila je u novom izdanju “Veniti Fera” da svakodnevno razmišlja da se povuče iz glume i da ranije završi svoju karijeru.

”To nije povremeno - to je kontinuirano razmišljanje”, rekla je Kejt govoreći o svojim osjećanjima zbog prevremenog penzionisanja.

U tom intervjuu naglasila je da razmišlja o tome da se udalji od glume “svakodnevno ili nedjeljno”.

Glumica je rekla da je od kada je završila ulogu u kontroverznom filmu “Tar”, koji je bio nominovan za šest Oskara, uključujući i najbolji film i najbolja glumica, odbila brojne uloge.

Ona je za Magazin rekla da je vrijeme da se “smiri”, jer je uloga bila toliko intenzivna da je postala iscrpljujuća.

Blanšet je i u The Sunday Project prošlog mjeseca razgovarala o penzionisanju.

”Mislim da je to bilo zato što je ‘Tar’ bila tako fizička uloga, odjeci toga su još uvijek sa mnom i mislim da sam kao mnogi članovi publike, treba mi vremena da to obradim”, rekla je.

Kejt je 2004. osvojila Oskara za najbolju sporednu glumicu za film “Avijatičar” Martina Skorsezea.

Godine 2013, zvijezda je dobila Oskara za najbolju glumicu za ulogu u komediji-drami “Tužna Jasmin” u režiji Vudija Alena.

Film “Tar”, odmah nakon svjetske premijere u Veneciji, gdje je Kejt dobila nagradu za najbolju glumicu, nominovan je za Oskara u pet kategorija: za najbolji film, režiju i originalan scenario (Tod Fild), fotografiju i montažu.

Bonus video: