Četiri "Emi" nagrade za "Sluškinjinu priču", nagrađen i Alek Boldvin za imitiranje Trampa

Serija "Big Little Lies" još jedan je od pobjednika večeri u kategoriji TV projekta "limited edition", sa nagradama za najbolju glumcu Nikol Kidman, sporednu žensku ulogu Lora Dern i sprednu mušku ulogu Alekandera Skarsgarda
161 pregleda 1 komentar(a)
Elizabet Mos, Foto: Reuters
Elizabet Mos, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.09.2017. 07:02h

Drama "The Handmaid's Tale" (Sluškinjna priča) osvojila je četiri nagrade na 69. dodjeli američkih televizijskih nagrada Emi (Emmy).

Serija je osvojila nagradu u kategoriji najbolje dramske serije, a priznanja su uručena i Ridu Moranu za režiju, Elizabet Mos za najbolju žensku ulogu i En Daud za najbolju sporednu žensku ulogu.

Hulu je nagrađen za produkciju ove serije i tako postao prva striming platforma nagrađena u toj kategoriji na dodjeli nagrada Emi.

Serija "Big Little Lies" još jedan je od pobjednika večeri u kategoriji TV projekta "limited edition", sa nagradama za najbolju glumcu Nikol Kidman, sporednu žensku ulogu Lora Dern i sprednu mušku ulogu Alekandera Skarsgarda.

Uz nagradu za najbolje ostvarenje u svojoj katergoriji, ova mini serija je dobila i priznanje za režiju (Jean-Marc Vallee).

Džulija Luis-Drajfus nagrađena je rekordnim, sedmim Emijem za najbolju glumicu u komediji, za seriju "Potpredsjednica" (Veep).

Nagrađen je i Alek Boldvin u kategoriji sporedne muške uloge u komediji, za imitacije predsjednika SAD Donalda Trampa u emisiji Saturday Night Live.

Ceremonija dodjele nagrada Emi održana je u Los Anđelesu.

Bonus video: