Spilberg po Kjubrikovom scenariju priprema seriju o Napoleonu

"Radimo na velikoj produkciji serije u sedam nastavaka za američku mrežu HBO, po scenariju napisanom 1961"

4868 pregleda 0 komentar(a)
Spilberg je u Berlninu dobio počasnog Zlatnog medvjeda, Foto: Reuters
Spilberg je u Berlninu dobio počasnog Zlatnog medvjeda, Foto: Reuters

Televizijska serija o Napoleonu Bonaparti po izvornom scenariju Stenlija Kjubrika, koji je godinama ležao u fioci, biće snimana, otkrio je Stiven Spilberg.

"Radimo na velikoj produkciji serije u sedam nastavaka za američku mrežu HBO, po scenariju napisanom 1961", rekao je Spilberg u Berlinu

Spilberg je još prije deset godina govorio o tome da će snimiti mini seriju po tom scenariju koji je napisao reditelj filmova "2001: Odiseja u svemiru" i "Paklena pomorandža" koji mu je dao ideju za "Vještačku inteligenciju" (2001), prenosi N1.

Kjubrik je preminuo 1999. i nije završio veliki biografski film o Napoleonu.

Stiven Spilberg će na Berlinaleu primiti počasnog "Zlatnog medvjeda" za životno djelo koje je promijenilo filmsku istoriju. Među njegovim najvećim uspjesima su "Šindlerova lista", "Ajkula", "E.T.", "Park iz doba Jure".

Vratio se i snimanju "Fabelmanovih", poluautobiografskog filma koji počinje da se prikazuje u Francuskoj, a priča je o njegovom odrastanju i o profesionalnim počecima.

U 76. godini Spilberg kaže da ga film "jednako oduševljava", a da je pronaći priču za film više je od bilo čega u njegovom životu, osim možda rođenja djeteta.

Bonus video: