Rivs bi volio da igra Vulverina

Poznati glumac priznao koja mu je rola neostvarena želja

2909 pregleda 1 komentar(a)
Kijanu Rivs, Foto: Shutterstock
Kijanu Rivs, Foto: Shutterstock

Kijanu Rivs ne krije koliko voli svijet akcije i superjunaka, a otkrio je da postoji jedna uloga koju bi volio da igra.

U svojoj karijeri imao je priliku da tumači različite uloge, od onih u romantičnim filmovima, preko onih u naučnofantastičnim ostvarenjima, pa sve do akcija - te se samim tim Rivs može pohvaliti šarolikim iskustvom. Ipak, ambicije i ljubav u njemu rodile su želju za jednom ulogom koju bi dodati svom značajnom glumačkom opusu.

”Oduvijek sam htio da igram Vulverina”, priznao je glumac.

Vulverin je još jedan junak iz Marvelovog fantastičnog svijeta, a Rivsov kolega Hju Džekmen može se pohvaliti sa devet izvedbi popularnog superheroja. U zadnjem filmu iz 2017. Džekmenov mandat u poznatoj ulozi istekao je Vulverinovom smrću, što ostavlja otvorena vrata novom glumcu.

Ipak, Džekmen je potvrdio da će u nadolazećem nastavku “Deadpoola” glumiti ulogu u kojoj se već osjeća kao svoj na svome.

Iako je ova uloga nešto o čemu sanja, glumac je izrazio i želju da se ponovno okuša u ulozi koju je već igrao - htio bi ponovno učestvovati u akcionom hororu “Constantine”. Priznao je da je već razgovarao s rediteljem Džejmsom Ganom o mogućem nastavku filma.

U filmaškim krugovima već godinama se mogu čuti nagađanja o nastavku, a Rives je priznao da često šalje upite o napretku pregovora o drugom nastavku. Nedavno je rečeno da Warner Bros radi na scenariju za nastavak, a sve zavisi od Džejmsa Gana čije se zeleno svjetlo još uvijek čeka.

Bonus video: