Emitovana posljednja epizoda Pokemona: Eš konačno postao "majstor"

Sada, poslije 26 godina i 25 sezona, Eš je konačno postao "Pokemon Majstor", a 1.234 epizoda stavila je tačku na avanture glavnog junaka i njegovog prijatelja Pokemona Pikačua

2439 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Posljednja epizoda animirane serije Pokemoni emitovana je danas na japanskom TV-kanalu Tokio.

Prva epizoda Pokemona – skraćeno od "Pocket Monsters" (Džepna čudovišta), emitovana je 1. aprila 1997. godine i privukla je gledaoce glavnim junakom – Ešom Kečamom.

Sada, poslije 26 godina i 25 sezona, Eš je konačno postao "Pokemon Majstor", a 1.234 epizoda stavila je tačku na avanture glavnog junaka i njegovog prijatelja Pokemona Pikačua, prenosi N1.

Međutim, za utjehu ljubiteljima, trejler za predstojeću seriju zasnovanu na tematici "Džepnih čudovišta", koja se zove "Pokemon Horizonti", emitovan je odmah poslije posljednje epizode popularne franšize i otvara mogućnost da se Eš i Pikaču ponovo pojave.

Pokemon je jedna od najpoznatijih franšiza u japanskoj popularnoj kulturi, a kreirao ju je gigant zabavnih medija Nintendo 1996. godine. Autor serije iz žanra fantastike je Satoši Tadžiri, a scenario su pisali Takeši Šudo i Acuširo Tomioka.

Za više od 25 godina postojanja, Pokemoni su postali heroji televizijskih serija, dugometražnih "anime filmova", video zapisa i kompjuterskih igara.

Televizijska serija o avanturama Eša i Pikačua emitovana je u 192 zemlje svijeta.

Bonus video: