Objavljena lista najboljih animiranih serija svih vremena

Na drugom mjestu našli su se legendarni Simpsonovi, koji ni posle 34 godine prikazivanja ne staju, a slijede ih špijunska satira „Archer“, MTV-jeva „Darija“, kultni „Betmen: Animirane serije“ i šarmantna priča o odrastanju „Steven Universe“

6754 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Screenshot/YouTube/Netflix
Foto: Screenshot/YouTube/Netflix

Filmski portal "Indiewire" odabrao je 70 najboljih animiranih serija svih vremena.

Na popisu su se našli raznovrsni žanrovi, a prvo mjesto zauzela je Netfliksova hvaljena animirana serija "BoJack Horseman", prenosi N1.

BoDžek Horsmen je satirična parodija savremenog načina života holivudskih zvijezda.

Prikazuje američku kulturu medija i šoubiznisa u društvu u kojem zajedno žive ljudi i razne antropomorfne životinje, a radnja serije se vrti oko BoDžeka Horsemena, ostarele zvijezde humoristične serije „Horsin’ Around“ iz 90-ih godina prošlog veka, koji prolazi kroz krizu srednjih godina.

U pokušaju da povrati nekadašnju popularnost i ljubav javnosti, BoDžek pokušava da napiše autobiografsku knjigu, ali ne može da se nosi s tim zbog svoje lijenosti. On angažuje spisateljicu iz sjenke koja će napisati njegovu „autobiografiju“.

Seriju je kreirao Rafael Bob Vaksberg, a ima šest sezona od kojih svaka ima 12 epizoda, osim poslednje koja ima 16. Ipak, relativno mali broj epizoda nije spriječio kritičare sajta Indiewire da stave ovu seriju na čelo liste najboljih svih vremena.

BoDžek Horsmen postigao je za pet sezona više nego većina TV serija, animiranih ili drugih, u dvostruko dužem razdoblju, i to uz najekonomičnije pripovijedanje ikad viđeno na ekranu. Od dijaloga od pet sekundi, koji spajaju slomljeno srce i urnebes, preko skrivenih šala koje ispunjavaju svaki kvadratni centimetar kadra, do inventivne, privlačne animacije koja gradi svjetove bez imalo ekspozicije, BoDžek Horsmen je neverovatna priča“, napisali su autori liste u svom obrazloženju.

Na drugom mjestu našli su se legendarni Simpsonovi, koji ni posle 34 godine prikazivanja ne staju, a slijede ih špijunska satira „Archer“, MTV-jeva „Darija“, kultni „Betmen: Animirane serije“ i šarmantna priča o odrastanju „Steven Universe“. Prvih deset mesta zatvaraju „Space Ghost Coast to Coast“, „Bob’s Burgers, Big Mouth“ i „Animaniacs“.