Tuči želio da odbije jezivu ulogu

Glumac tokom intervjua priznao da ne bi volio da se vrati u vrijeme snimanja uloge serijskog ubice Džordža Harvija

3419 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Glumac Stenli Tuči otkriva da je pokušao da odbije ulogu u filmu “Divne kosti" (The Lovely Bones), govoreći o filmu kao o jednom zaista “teškom iskustvu”.

Tokom jednog intervjua priznao je da ne bi volio da se vrati u vrijeme snimanja uloge serijskog ubice Džordža Harvija 2010. godine.

”Pitao sam režisera Pitera Džeksona zašto je baš meni dodijelio tu ulogu. Pokušao sam da je odbijem, što je ludo s moje strane jer mi je trebao posao. Džekson je odgovorio: ‘Jer si zabavan’”, prisjetio se glumac.

”Mislim da nije htio reći da neću biti dovoljno ozbiljan za tu ulogu, već da neću biti pretjerano dramatičan igrajući Harvija, držaću se distancirano. To je zapravo ono što moraš da radiš kada igraš nekoga ko je tako grozan. Ne smiješ se previše poistovjetiti sa svojim likom, jer tada osjetiš da je gotovo. Kao kada se film završi. Moraš da naučiš da igraš ulogu i istovremeno da mu se suprotstavljaš”, ističe Tuči.

U filmu “Divne kosti”, zasnovanom na knjizi Elis Sibold, glumili su i Serš Ronan, Mark Volberg, Rejčel Vajs, Suzan Sarandon, a za ulogu serijskog ubice Tuči je dobio nominaciju za Oskara za najboljeg sporednog glumca.

Tuči trenutno očekuje promociju naučno-fantastične serije “Citadel”, u kojoj glumi zajedno sa Ričardom Madenom, Prijankom Čopra Džons i Lesli Menvil.

Bonus video: