"Volt Dizni" počinje drugi talas otpuštanja radnika

Industrija zabave se smanjila od svog ranog euforičnog prihvatanja video "strimovanja", kada su etablirane medijske kompanije izgubile milijarde nakon lansiranja konkurenta Netfliks

3578 pregleda 2 komentar(a)
Volt Dizni svijet, Foto: Shutterstock
Volt Dizni svijet, Foto: Shutterstock

Kompanija "Volt Dizni" će započeti drugi talas otpuštanja, jer radi na eliminisanju 7.000 radnih mjesta kako bi uštedjela 5,5 milijardi dolara, prenosi Rojters.

Očekuje se da će kompanija otpustiti "nekoliko hiljada" radnika. Sa poslednjom rundom smanjenja, zvaničnici Diznija kažu da će kompanija ukinuti ukupno 4.000 radnih mjesta.

Do smanjenja će doći u više sektora poslovanja te kompanije, uključujući "Dizni Entertejment", "ESPN" i Dizni parkove, ali se ne očekuje da će uticati na radnike koji rade po satu.

Dizni je najavio svoj plan otpuštanja u februaru, u sklopu sveobuhvatne reorganizacije koja je restrukturisala kompaniju i vratila nadležnost donošenja odluka kreativnim rukovodiocima Diznija.

Njihov cilj je da se stvori moderniji pristup poslovanju.

Industrija zabave se smanjila od svog ranog euforičnog prihvatanja video "strimovanja", kada su etablirane medijske kompanije izgubile milijarde nakon lansiranja konkurenta Netfliks.

Medijske kompanije počele su da obuzdavaju potrošnju kada je Netfliks objavio svoj prvi gubitak pretplatnika početkom 2022, a Volstrit je počeo da daje prednost profitabilnosti u odnosu na rast pretplatnika.

Bonus video: