Nagrade Emi: Kiran Kalkin nominovan za najboljeg dramskog glumca

Kalkinn je prethodno dva puta nominovan za drugu i treću sezonu serije "Nasljednici", izgubivši od Billija Krudupa i njegovog kolege Metjua Mekfejdena

1545 pregleda 0 komentar(a)
Kiran Kalkin (lijevo) očekuje nagradu Emi, Foto: Variety.com
Kiran Kalkin (lijevo) očekuje nagradu Emi, Foto: Variety.com

Roman Roj je sada ko-izvršni direktor "Waystar RoyCo" na "HBO-ovoj" seriji "Nasljednici" tako da je prirodno da glumac Kiran Kalkin slijedi njegov primjer u svojoj kampanji za "Emi".

Kalkin, koji glumi sarkastičnog i šaljivog Romana u hit "HBO-ovoj" dramskoj seriji, ekskluzivno je rekao za variety.com da će biti predstavljen u kategoriji najboljeg dramskog glumca na ovogodišnjim nagradama. Ovo označava promjenu kategorije za glumca koji je prethodno glumio u sporednim kategorijama u prethodne tri sezone. Roman je došao do izražaja u ovoj četvrtoj i posljednjoj sezoni emisije, vodeći ugovor "Waystar-GoJo" sa svojim bratom i sestrom Kendal (Džeremi Strong) i Šiv (Sara Snuk).

"Ako pitate da li je on glavni lik, onda bih apsolutno rekao da jeste", kazao je Kalkin tokom predstojeće epizode podkasta "Variety Awards Circuit". "Mislim da je ova sezona nastala prije nego što se pojavila treća epizoda, kada je Logan protiv Šiv, Romana i Kendal. A onda je Logan otišao i to je po mom mišljenju, centralni fokus serije, njih troje.

Kalkin je prethodno dva puta nominovan za "Emi" za drugu i treću sezonu serije "Nasljednici", izgubivši od Billija Krudupa koji je bio nominovan za "The Morning Show" i njegovog kolege Metjua Mekfejdena, koji glumi uvrnutog Toma.

Strong je osvojio nagradu "Emi" za drugu sezonu serije i ponovo je nominovan za treću, zajedno sa Brajanom Koksom koji glumi Logana, glavu prodice Roj. Strongov tim takođe potvrđuje da će se prijaviti za glavnu mušku ulogu. Do sada se Koks pojavio u tri od pet epizoda ove sezone. Ako se ne pojavi ni u jednom drugom filmu, imaće "carte blanche" za bilo koju od tri glumačke nominacije—glavnu ulogu, ulogu sporednog glumca ili ulogu gostujućeg glumca. Prema pravilima "Emija",u kategoriji gostujućih glumaca mogu biti predstavljeni samo glumci koji su se pojavili u manje od 50 odsto epizoda".

Kalkinova odluka nema nikakve veze sa strategijom ili taktikom za kampanju, on kaže: "upravo tako funkcioniše šou. Ako ja podržavam, to bi značilo da Kendal i Šiv takođe podržavaju, ato nije zanimljivo. Šou je oduvjek izgledao kao ansambl, ali centar toga bio taj čovjek, Logan. Tako da je uvijek pomalo glupo razmišljati o takvim stvarima, ko je glavni, ko sporedni, ali uvijek se činilo da je on glavni i da svi mi igramo oko njega".

Kalkin je iskusan i cijenjen glumac više od tri decenije, sa velikim iskustvom u filmovima i na televiziji. Počeo je zajedno sa svojim rođenim starijim bratom Mekolijem u franšizi "Home alone", a njegove najistaknutije uloge bile su buntovni tinejdžer u drami "Igby Goes Down" (2002) i gej cimer u kultnom klasiku "Scott Pilgrim vs. the World" (2010).

Bonus video: