Loše kritike filma "Super Mario" doprinijele njegovom publicitetu

Kreator “Super Mario Brosa” istakao da je film “Super Mario Bros.” prevazišao njegova očekivanja

3148 pregleda 0 komentar(a)
Film "Super Mario" zabilježio veliki uspjeh još u prvoj sedmici, Foto: Shutterstock
Film "Super Mario" zabilježio veliki uspjeh još u prvoj sedmici, Foto: Shutterstock

Tvorac franšize “Super Mario Bros.” Šigeru Mijamoto izjavio je da je zahvalan za lošu kritiku koju je nedavni film “Super Mario Bros.” dobio zbog doprinosa notoritetu i hajpu oko filma, prenosi NME.com.

Film “Super Mario Bros.” je zabilježio veliki uspjeh odmah po objavljivanju ovog mjeseca i imao je najveći otvarajući vikend ikad za animirani film na blagajnama. Razgovarajući o uspjehu u novom intervjuu, Mijamoto je priznao da je film prevazišao sva očekivanja koja je imao i da je dobio odličan fidbek.

”Ipak sam imao određena očekivanja da će se ovaj film dobro kotirati, ali bio sam veoma iznenađen kad sam vidio da je prevazišao ono što sam očekivao kada se konačno pojavio”, rekao je Mijamoto japanskim novinarima.

”Potrebno vam je dosta sreće da postignete ovaj nivo uspjeha za film”, dodao je on.

Iznenađujuće, tvorac filma se zahvalio i na lošijim kritikama koje je film dobio, jer vjeruje da su one doprinijele publicitetu filma.

”Iako su mnogi strani kritičari dali relativno niske ocjene ovom filmu, mislim da su one takođe doprinijele notoritetu i hajpu oko filma”, siguran je on.

Osim što je objasnio je da se pristup japanskoj verziji filma donekle razlikovao od američke, Mijamoto je nastavio da se nada da će film u kojem glume Anja Tejlor Džoj, Kris Prat i Džek Blek otvoriti put za više filmova zasnovanih na Nintendu.

To se dogodilo nakon što se Ilon Mask nedavno suprotstavio kritičarima filma, rekavši da su “odvojeni od stvarnosti”.

Recenzije su obično bile negativne, i trenutno na sajtu recenzija “Rotten Tomatoes” film ima rejting kritičara od 59 odsto. Međutim, ocjena gledalaca, za koju glasaju neprofesionalni kritičari, trenutno je 96 odsto pozitivna.

Bonus video: