Suze i aplauz bez kraja za Skorsezeov film o ubistvima američkih domorodaca

Film "Killers of the Flower Moon“ traje tri sata i 26 minuta, a glavne uloge igraju Leonardo Dikaprio i Lili Gladstoun

7439 pregleda 0 komentar(a)
Skorseze, Foto: Reuters
Skorseze, Foto: Reuters

Novi film američkog reditelja Martina Skorsezea o ubistvima u rezervatu domorodaca u američkoj saveznoj državi Oklahomi 1920-ih godina dobio je ovacije na Filmskom festivalu u Kanu, što je dosad najveći aplauz na festivalu.

Gromoglasni aplauz publike trajao je devet minuta, a nastavio se i nakon što su se upalila svjetla, objavio je američki časopis "Variety", prenosi N1.

Film "Killers of the Flower Moon“ traje tri sata i 26 minuta, a glavne uloge igraju Leonardo Dikaprio i Lili Gladstoun.

"Ovo je bilo toliko dirljivo iskustvo, ne mislim da sam ikada doživeo išta poput ovoga“, rekao je Skorseze posloke projekcije filma.

Novi film istražuje niz ubistava bogatih Indijanaca iz plemena Osage, koja su se desila u istoimenom okrugu. Takođe se bavi i počecima Federalnog istražnog biroa (FBI) u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovakve reakcije na festivalu dobar su znak za striming platformu Apple TV+, koja je Skorsezeu navodno dala budžet od 200 miliona dolara kako bi ekranizovao popularnu knjigu istog naziva iz 2017.

Gladstoun, koja tumači lik bogate žene iz plemena Osage, dobila je odlične kritike za glumu, a na projekciji u Kanu morala je da suzdržava suze dok je publika aplaudirala. Korisnici društvenih mreža već predviđaju da će biti nagrađena za ovu ulogu.

Aplauz bi možda trajao i duže da Skorsezeu u ruke nije stavljen mikrofon kako bi održao govor, u kojem se reditelj filma "Dobri momci“ zahvalio plemenu Osage i Eplu.

"Epl nam je bio sjajan“, rekao je dok se prisjećao snimanja u Oklahomi. "Ovo je bilo fenomenalno iskustvo“, dodao je.

Dikaprio, Robert de Niro, Gledstoun i Džesi Plemons, koji glume u filmu, prošetali su crvenim tepihom u Kanu prije prikazivanja.

"Killers of the Flower Moon“ će se u bioskopima početi da se prikazuje 20. oktobra, a na Eplovoj striming platformi će se pojaviti kasnije.

Bonus video: