Kris Hemsvort izjavio da su Tarantinove i Skorsezeove kritike za Marvel filmove 'veoma deprimirajuće'

Skorseze je 2019. izjavio da filmovi u Marvel Cinematic Universe, 'nisu filmovi'. Reditelj je kasnije proširio svoju kritiku u članku za "Njujork Tajms", gdje je naveo njihov negativan pristup prema filmovima koji nisu povezani sa njima

3875 pregleda 1 komentar(a)
Hemsvort, Foto: Printscreen YouTube
Hemsvort, Foto: Printscreen YouTube

Australijski glumac Kris Hemsvort izjavio je da su kritike filmskih reditelja Martina Skorsezea i Kventina Tarantina za Marvel filmove 'veoma deprimirajuće'.

Skorseze je 2019. izjavio da filmovi u Marvel Cinematic Universe, 'nisu filmovi'. Reditelj je kasnije proširio svoju kritiku u članku za "Njujork Tajms", gdje je naveo njihov negativan pristup prema filmovima koji nisu povezani sa njima.

Tarantino je, u međuvremenu, izjavio da Marvelovi glumci nisu prave filmske zvijezde tokom nastupa u podkastu u novembru. "'Marvelizacija' Holivuda... imati sve ove glumce koji su se proslavili igrajući te likove. Ali oni nisu filmske zvijezde. Zar ne? Kapetan Amerika je zvijezda ili je Tor zvijezda?! Mislim, nisam prva osoba koja je to kaže."

Govoreći o njihovim komentarima u intervjuu za "Dži Kju", Hemsvort koji glumi Tora u četvrtom filmu franšize Marvel Cinematic Universe, rekao je: "veoma sam depresivan kad to čujem. Oni su moja dva heroja sa kojima neću raditi. Mislim da nisu oduševljeni sa mnom."

Dodao je: "zahvalan sam što sam dio nečega što je ljude privlačilo da idu u bioskope. Dakle, da li su ti filmovi bili na štetu drugih filmova ili ne, ne znam."

Glumac je takođe rekao da je film "Thor: Love and Thunder" iz 2022. godine režisera Tajke Vajtitija bio 'veoma luckast' za publiku. "Mislim da smo se jednostavno previše zabavili", rekao je on. "Jednostavno je bilo puno zezanja.

Uvijek je teško biti u centru toga i imati bilo kakvu stvarnu percepciju... Sviđa mi se proces, uvijek je fascinantan i turbulentan. Ali jednostavno ne znate kako će ljudi reagovati."

Bonus video: