Met Dilon odbio Kventina Tarantina

Uloga Buča Kolidža u filmu “Petparačke priče” nije bila napisna za Brusa Vilisa

2592 pregleda 0 komentar(a)
Dilon, Foto: Shutterstock
Dilon, Foto: Shutterstock

Kriminalistički film Kventina Tarantina ”Petparačke priče” iz 1994. godine je prepun čuvenih trenutaka i likova, od kojih je jedan nesumnjivo Buč Kolidž, kojeg je sjajno odglumio Brus Vilis. Međutim, ova uloga prvobitno nije bila namijenjena za Vilisa, već ju je Tarantino zapravo napisao za Meta Dilona.

Dilon je, iz nekog razloga, odlučio da ne glumi Buča, mada možda sad žali zbog toga. Tarantino je jednom objasnio zašto Dilon nije želio da glumi Buča u potkastu “2 Bears, 1 Cave”.

“Dakle, desilo se da sam prvobitno napisao ovu ulogu za Meta Dilona, jer je on bio fan mog scenarija za ‘Reservoir Dogs’”, rekao je Tarantino.

Nakon objavljivanja Tarantinovog dugometražnog debija 1992. godine, mnogi u Holivudu su jedva čekali da se njegov nastavak režira. Međutim, studio sa kojim je Tarantino potpisao ugovor imao je klauzulu koja je značila da je morao da angažuje glumce određenog kalibra da privuku gledaoce u bioskop.

“Sklopili smo dogovor sa Miramaxom, a dio dogovora sa njima bio je da imamo glumačku postavu, ali bio nam je potreban bar jedan, ako ne i dva glumca odobrena glumca od njih u ekipi. Možemo pozvati bilo koga da glumi sve dok imamo nekoga čije prisustvo možemo naplatiti. Met Dilon je spadao u tu grupu glumaca koju bi odobrili”.

Reditelj je sigurno mislio da će dogovor sa Dilonom biti jednostavan, jer je već bio fan Tarantinovog prvog filma, ali ispostavilo se da nije.

“Napisao sam ovo za Meta i činilo se da će biti lako doći do njega. Ali pročitao je scenario i nije bio toliko siguran”, dodao je on.

Bilo je nešto u vezi sa likom Buča što Dilonu nije baš prijalo, a mnogo toga je zavisilo od toga kako će Tarantino posložiti priču.

“Želio je da vidi kako Buč zapravo boksuje”, rekao je Tarantino. Takođe je želio da glumi lik Vinsenta.

Bilo je nekoliko glumaca koji su željeli da igraju Vinsenta u “Petparačkim pričama”, koji je, naravno, već pripao Džonu Travolti, a Tarantino je tada Buča ponudio Brusu Vilisu. Iako je Vilis sugerisao da bi i radije glumio Vinsenta, na kraju je preuzeo ulogu sentimentalnog boksera u jednom od svojih najvećih ostvarenja, ostavljajući Dilona da razmišlja o tome šta bi moglo biti.

Bonus video: