The Crowded Room: Istina o ulozi Toma Holanda

Američka psihološka, triler televizijska mini serija konačno se pojavila na Apple TV +

4301 pregleda 0 komentar(a)
Holand, Foto: Shutterstock
Holand, Foto: Shutterstock

"The Crowded Room" konačno se pojavila na Apple TV + i govori o Tomu Holandu kao mladiću po imenu Dani, koji je uhapšen nakon što je njegova devojka Ariana započela pucnajvu iz pištolja u Njujorku prije nego što je nestala. Uloga inspirisana istinitom pričom, imala je ogroman uticaj na glumca koji je najavio planove za jednogodišnji odmor nakon teškog snimanja. Pa, koja je prava priča iza mini serije?

Ko je Bili Miligen i šta mu se desilo?

Serija je inspirisana nefiktivnim romanom iz 1981. godine "The Minds of Billy Milligan", koji govori o Biliju, prvom čovjeku u istoriji SADa koji je oslobođen za krivično djelo zbog disocijativnog poremećaja ličnosti. Amerikanac, koji je umro 2014. godine u 59. godini, uhapšen je zbog oružane pljačke i silovanja krajem 1970-ih. Nakon hapšenja dijagnostikovan mu je disocijativni poremećaj ličnosti, a advokati su tvrdili da je lud.

Primljen je u psihijatrijsku bolnicu gdje je imalo dosta ljudi, uključujući engleza po imenu Artur, manipulativnog čovjeka po imenu Alen, izvršioca bjekstva po imenu Tomi i jugoslovenskog komunistu po imenu Raged Vadasovinič.

Bili je pobjegao iz psihijatrijske bolnice 1986 .godine, a u to vrijeme njegov prijatelj i cimer Majkl Maden je nestao. Bili nikada nije uhapšen zbog bilo kakvog zločina i Majkl nikada nije pronađen. Ova misterija je tema Netfliksovog dokumentarca "Monsters Inside: The 24 Faces of Billy Milligan". Na kraju je otpušten iz psihijatrijske bolnice nakon deset godina i preselio se kod svoje sestre 2012. godine, dvije godine prije nego što je umro od raka 2014. godine.

Zašto je Tom Holand uzeo pauzu od snimanja?

Govoreći o tome kako mu je bila potrebna pauza nakon snimanja "The Crowded Room", Tom je rekao: "Nije mi stran naporan rad. Živio sam sa idejom da je naporan rad, kvalitetan rad. S druge strane, ova mini serija me zaista 'slomila'.

"Zaista, došlo je vrijeme kada mi je bila potrebna pauza i nestao sam, otišao sam na nedjelju dana u Meksiko, provodio sam vrijeme na plaži i odmarao. Sada uzimam godišnji odmor i to je dokaz koliko je ovo snimanje bilo naporno. Jedva čekam da vidim kako će proći. Osjećam da naš naporan rad nije bio uzaludan."

Holand je takođe dodao: "nisu mi strani fizički aspekti rada dok radim akcione filmove. Ali psihološki su me zaista izbacili iz kolosjeka i trebalo mi je dosta vremena da se oporavim nakon toga i da se nekako vratim u stvarnost".

Bonus video: