Preminuo glumac Pakston Vajthed

Pakston je preminuo u bolnici u Arlingtonu u Virdžiniji

5907 pregleda 0 komentar(a)
Vajthed, Foto: Printscreen YouTube
Vajthed, Foto: Printscreen YouTube

Zvijezda omiljene američke sitkom serije "Prijatelji", Pakston Vajthed, preminuo je u 85. godini. Engleski glumac bio je stalna figura na Brodveju i pojavljivao se u nekoliko američkih sitkom serija tokom devedesetih godina.

Pakston je preminuo u bolnici u Arlingtonu u Virdžiniji. Njegov sin Čarls je potvrdio tužnu vijest.

Vajthed, rođen u Kentu, glumio je u nekoliko Brodvejskih produkcija, uključujući "Kamelot" iz 1980. godine zajedno sa Ričardom Bartonom, "Moja draga Lejdi" sa Ričardom Čemberlejnom i "Važno je zvati se Ernest".

Ipak, najpoznatiji će biti po ulozi šefa Rejčel Grin (Dženifer Aniston) u američkoj robnoj kući "Bloomingdales" u seriji "Prijatelji".

Vajthed je takođe gostovao u tv emisijama poput "Frasier", "Caroline in the City", "Ellen", "3rd Rock from the Sun", "The Drew Carey Show" i "Mad About You".

Godine 2017., Vajthed je govorio o svojim omiljenim ulogama priznavši da su često najbesmislenije. "Svi kažu da su te uloge teške za izvođenje, ali to zavisi. Ili imate talent za to ili nemate", rekao je on.

"Mislim da je nekima to teško. Meni nije bilo toliko teško", dodao je. "Ne znam. Jednostavno sam imao odgovor na to. Kada sam bio mlađi, jako sam se trudio da pravilno izrazim sebe."

Bonus video: