Pet najboljih animiranih "DC" filmova

S obzirom na to da su se "DCU" filmovi jedan za drugim pokazali kao promašaji, razočaravajući fanove i postajući fijasko na blagajnama, jedina preostala nada je predstojeća potpuna obnova kinematografskog univerzuma pod vođstvom Džejmsa Gana

9459 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Bar animirani filmovi iz svijeta "DCa (DC Comics)" su bili dobri, pa možda je pravo vrijeme da ih pogledate dok čekate Džejms Ganovu obnovu.

S obzirom na to da su se "DCU" filmovi jedan za drugim pokazali kao promašaji, razočaravajući fanove i postajući fijasko na blagajnama, jedina preostala nada je predstojeća potpuna obnova kinematografskog univerzuma pod vođstvom Džejmsa Gana, prenosi startefacts.com, koji je sastavio ovu listu.

I dok čekamo, možda je vrijeme da ponovo pogledamo (ili prvi put istražimo) animirane "DC" filmove koji su, za razliku od igranih, mnogo bolji i vjerniji originalnim stripovima. Evo pet najboljih (prema našem mišljenju) animiranih DC filmova.

Batman: Under the Red Hood (2010)

Zasnovan na stripovskom junaku istog imena, film prati Betmana dok pokušava otkriti identitet misterioznog novog osvetnika koji se pojavljuje u Gothamu, poznatog jednostavno kao Red Hud.

Za razliku od Betmena, on nema problema sa ubijanjem kriminalaca i gaji sumnjivu ličnu osvetu protiv Brusa. Čak i ako znate glavnu tajnu, ovo je i dalje prilično solidan film sa sjajnom akcijom i glasovnom glumom, a Red Huda tumači ni manje ni više nego Džensen Eklz, poznat po svojim ulogama u serijama "Supernatural" i "The Boys".

Batman: The Dark Knight Returns (2012-2013)

Dvodjelna priča o starijem Betmenu koji je primoran da se vrati iz penzije nakon što Gotham preplave kriminalci, to je jedan od najikončnijie naracije koji uključuje ovog lika.

Film "Batman v Superman: Dawn of Justice" je bio inspirisan ovim dijelom, kao što je i borba između Betmena i Supermena, ali ovaj animirani film (kao i strip na kojem je baziran) je mnogo bolje prikazao to i još mnogo više.

Justice League: The Flashpoint Paradox (2013)

Ovaj film je sve uradio kako treba, za razliku od nedavnog filma "The Flash" koji je pogriješio i pružio mnogo zabavniju, dramatičniju i ubjedljiviju priču.

Pokušavajući da spasi svoju majku, Beri slučajno mijenja tok vremena i stvara svijet u kojem su Atlantici i Amazonci u ratu, a Brus je taj koji je ubijen te sudbonosne noći, pretvarajući njegovog oca u nemilosrdnu verziju Betmena.

Takođe sadrži jednu od najdirljivijih scena u cijelom "DC" univerzumu, što čini posebno tužnim to što se film "The Flash" ispostavio kao haos umjesto remek-djel kakav je mogao biti.

Suicide Squad: Hell to Pay (2018)

Ako vam se svidio film "Suicide Squad" iz 2021. godine, sigurno će vam se svidjeti i ovaj, možda čak i više. Prepun akcije, humora i iznenađujućih smrti, prati naslovni tim negativaca u potrazi za misterioznom kartom "Get Out of Hell Free", koja omogućava svom vlasniku da tačno uradi ono što natpis kaže.

Ipak, možda biste prvo trebali pogledati film "The Flashpoint Paradox", jer su ova dva iznenađujuće povezana.

Superman: Red Son (2020)

Šta ako najpoznatiji američki heroj umjesto toga odrasta u Sovjetskom Savezu? Ovaj film daje odgovor na to pitanje i donosi uzbudljivu priču o ovoj alternativnoj verziji heroja.

Sa zanimljivom radnjom, nudi jedinstven prikaz naslovnog lika, kao i nekoliko drugih, poput Betmena i Leks Lutora.

Bonus video: