Čuveni arheolog odlazi u penziju

Harison Ford objašnjava zašto se čekalo deceniju i po za nastavak priče o Indijani Džounsu

4466 pregleda 2 komentar(a)
Harison Ford, Foto: Shutterstock
Harison Ford, Foto: Shutterstock

Legenda američkog glumišta Harison Ford osvrnuo se na petnaestogodišnju pauzu između četvrtog i petog filma o Indijani Džounsu.

Glumac je posljednji put tumačio hrabrog arheologa u filmu "Indijana Džouns i Kraljevstvo kristalne lobanje" iz 2008. godine. No, nakon pauze koja je trajala više od deceniju, ponovo se vraća kultnoj ulozi u nadolazećem filmu "Indijana Džouns 5".

Govoreći za "Didžital spaj" pred premijeru novog filma, Ford je upitan o dugom čekanju fanova na peti film o Indijani Džounsu.

"Pa, nije da smo sjedjeli deset godina čekajući da se pojavi ideja", odgovorio je.

"Kada smo završili posljednji film, mislim da niko nije razmišljao o snimanju još jednog filma neko vrijeme", potvrdio je on.

"A onda su se pojavile neke zanimljive ideje. Ali one se nisu sasvim uklopile tokom određenog vremenskog perioda. Zatim smo pronašli ideju, scenario i snažnu priču koju smo željeli da ispričamo", dodao je glumac.

Osamdesetogodišnji Ford, dodao je da je veoma srećan pričom koju donisu "Indijana Džouns 5".

"Dolazimo do kraja ‘Indijane Džounsa’, i želio sam da vidim zaključak njegove priče koji je prilagođen stvarnosti njegovih godina i kako to utiče na osobu koju smo upoznali tokom godina", rekao je on.

Ford igra u filmu zajedno sa Fibi Voler Bridž i Madsom Mikelsenom.

Opisujući svoj posljednji dan na snimanju, Ford je ispričao:

"Osjećaj koji sam imao je osjećaj koji imate kada ste nešto stvorili, i možete da ga pogledate, ili da se sjetite kako ste to napravili i imate zadovoljstvo uloženog rada i dobijanja nečeg vrijednog iz toga".

“Osjećao sam mir, zadovoljstvo, ovo je poseban posao koji smo režiser Džejms Mangold, ja i svi drugi uključeni zajedno uradili, zaključen na način koji je zaista bio zadovoljavajući za mene. Nadam se da će i drugi to doživjeti kao što sam ja", zaključio je on.

"Indijana Džouns" franšiza postala je izuzetno popularna zbog kombinacije uzbudljive radnje, šarma glavnog lika i nezaboravnih trenutaka. Franšiza je dobila brojne nagrade i priznanja te ima velik broj obožavalaca širom svijeta.

Filmovi iz franšize ostvarili su veliki uspjeh u bioskopima, najuspješniji je bio posljednji prikazan, četvrti dio koji je donio zaradu od 786 miliona dolara iako su mišljenja obožavaoca i kritičara bila podijeljena.

Radnja najnovijeg nastavka koji uskoro stiže i u bioskope na Balkanu smještena je u 1969. godinu, kada je vrijeme da se Džouns penzioniše, ali stvari se mijenjaju kada ga iznenada posjeti ćerka nekadašnjeg prijatelja koja pokušava da pronađe rijedak artefakt koji je njen otac povjerio Indijani godinama unazad.

Bonus video: