Uz "Audiciju" su im se desile najljepše stvari

Kako je saopšteno, turneja nosi naziv “033” što je pozivni za Sarajevo, ali i broj godina od posljednjeg igranja
118 pregleda 2 komentar(a)
Mladen Nelević, Foto: Audicija.ba
Mladen Nelević, Foto: Audicija.ba
Ažurirano: 31.08.2017. 16:04h

Nakon 33 godine kultna predstava “Audicija” vraća se u pozorište, a među glumačkom ekipom koju čine Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Jasmin Geljo, Saša Petrović, Željko Kecojević i Željko Ninčić, našao se i crnogorski glumac Mladen Nelević.

“U ovim godinama potrebna vam je radost života, a ova predstava to u sebi nosi. Zato smo se i okupili. Velika mi je radost što smo tu, jer uz 'Audiciju' su nam se izdešavale najljepše stvari. Svi smo se oženili, zaljubili, dobili djecu, ljetovali zajedno... Nismo samo to dobro radili, nego nam je i život uz nju bio ljepši”, ispričao je Nelević na konferenciji za medije u Sarajevu, na samom početku projekta.

On je, kao i ostali glumci, bio dio originalne postave predstave, pa će se ponovo naći u ulozi Profesora, dok će Hadžihafizbegović takođe reprizirati lik Bogoljuba Šaulića.

“Obnovili smo ‘Audiciju’ iz vrlo racionalnih razloga - bili smo posljednjih 30 godina rasprostranjeni širom svijeta i nekako smo odlučili da se jednostavno nađemo i napravimo jedan rimejk s obzirom na to da je predstava ostavila snažan pečat u vremenu kad je nastajala”, ispričao je za jutarnji Hadžihafizbegović.

“Sama činjenica da smo 1988. prodali skoro 60.000 karata u Lisinskom i odigrali skoro 30 predstava u nekih mjesec i po dana, govori dovoljno. Ne mislimo da je to jahanje mrtvog konja jer zaista ‘Audicija’ danas ima toliko pregleda, klikova, novih generacija koje je gledaju na Jutjubu”, ponosno je ispričao glumac.

“A i nekako činjenica da je samo za 48 sata prva predstava u Skenderiji rasprodata, i da se već prodaje druga, i da je blizu deset hiljada ljudi spremno da gleda ‘Audiciju’ u Sarajevu u oktobru je podatak koji govori o tome da ima smisla obradovati i stariju generaciju i njihovu djecu”, poručio je on. Kako je saopšteno, turneja koja nosi naziv “033” što je pozivni za Sarajevo, ali i broj godina od posljednjeg igranja, obuhvatiće sve biše republike Jugoslavije, ali i veliki broj država u Evropi, Kanadi, Australiji i Sjedinjenim Američkim Državama.

Datumi igranja u Podgorici još uvijek nisu poznati.

Bonus video: