Barbi se pridružila klubu od milijardu dolara

Film "Openhajmer" o konstruktoru atomske bombe, reditelja Kristofera Nolana pao je sa drugog na treće mjesto ovog vikenda

9802 pregleda 30 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Za samo tri nedelje prikazivana u bioskopima, film režiserke Grete Gervig "Barbi" je na putu da od prodaje karata zaradi više od milijardu dolara.

"Barbi" je, po procjenama koje su objavljene danas, oborio rekord u zaradama među filmovima koje su režirale žene. Dosad je rekord držala Peti Dženkins s filmom "Čudesna žena", navodi Asošiejtid pres.

Kuća Varner Braders saopštila je da je Barbi treći vikend uzastopno najgledaniji film u sjevernoameričkim bioskopima i da će preći zaradu od milijardu dolara prije kraja dana.

fff
foto: Reuters

Film "Openhajmer" o konstruktoru atomske bombe, reditelja Kristofera Nolana pao je sa drugog na treće mjesto ovog vikenda. To ostvarenje je za tri nedelje širom svijeta zaradilo 500 miliona dolara.

Nastavak serijala o ajkulama Džejsona Statama, "Meg 2: The Trench", uspio je da i pored loših kritka prestigne "Openhajmer" i zauzme drugo mjesto po zaradi od ulaznica protekle nedelje.

Fim je tokom prvog vikenda prikazivanja na 3.503 lokacija dostigao 30 miliona dolara.

Film "Teenage Mutant Ninja Turtles" je na četvrtom mjestu sa 28 miliona dolara iz 3.858 bioskopa u Sjevernoj Americi.

Bonus video: