Ovo je trenutno najgledaniji film na Netfliksu

Iako je trejler privukao puno pažnje nakon objave i film je trenutno najgledaniji na Netfliksu, na IMDb-ju ima ocjenu 5.7. Kritičari su na portalu Rotten Tomatoes film ocijenili s 32%, dok je publika dala ocjenu 61%

16834 pregleda 2 komentar(a)
Gal Gadot u filmu "Heart of Stone", Foto: Printscreen YouTube
Gal Gadot u filmu "Heart of Stone", Foto: Printscreen YouTube

Akcioni triler "Heart of Stone" trenutno je hit među gledaocima Netfliksa. Film je izašao 11. avgusta na toj streaming platformi, a Netfliks je objavio da triler ima 33.1 milion sati gledanja i da je to trenutno najgledaniji film.

Film je režirao Tom Harper, koji je radio na seriji Peaky Blinders, dok su scenario napisali Greg Rucka i Alison Šreder. Gal Gadot je u filmu glumila Rejčel Stoun, ženu koja radi za Tajnu obavještajnu službu (MI6), a njen tim čine agenti Parker (Jamie Dornan), Jang (Jing Lusi) i Bejli(Paul Ready). No, MI6 ne zna da je Stone špijunka koja radi za tajnu organizaciju nazvanu Charter, prenosi N1.

Oni su u trejleru opisani kao “najosposobljeniji agenti – bez političkih sklonosti, bez nacionalne pripadnosti – koji zajedno rade na održavanju mira u turbulentnom svijetu”. Kako bi postigli svoje uzvišene ciljeve, ti se agenti oslanjaju na jedinstvenu imovinu zvanu Srce.

Srce je najmoćnija vještačka inteligencija na svijetu, sposobna da prati nečiju cjelokupnu internet istoriju i zatim koristiti te podatke da predvidi šta bi mogli da učine u budućnosti. Srce može savjetovati o odgovorima na potencijalne globalne prijetnje i čak dati šanse za uspjeh u njihovom neutralizovanju. Naravno, Srce se može i zloupotrijebiti, što se vidi u nekoliko scena u filmu.

Iako je trejler privukao puno pažnje nakon objave i film je trenutno najgledaniji na Netfliksu, na IMDb-ju ima ocjenu 5.7. Kritičari su na portalu Rotten Tomatoes film ocijenili s 32%, dok je publika dala ocjenu 61%.

Bonus video: