Pet serija koje su najviše puta reprizirane u svijetu

Među serijama koje su najviše puta reprizirane: "Prijatelji", "Simpsonovi", "Seks i grad"...

17915 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Mnoge serije postale su planetarno popularne toliko da su se u cijelom svijetu reprizirale na malim ekranima po više puta.

Popularna platforma vještačke inteligencije odgovara koje serije su rekorderi po broju ponovnih prikazivanja u svijetu, prenosi N1.

"Nažalost, moji podaci sežu do septembra 2021. godine, tako da nemam informacije o događajima ili statistikama koje su se desile nakon tog datuma. Međutim, do tog trenutka, nekoliko serija je bilo poznato da su bile izuzetno često reprizirane širom svijeta“, navodi čet bot u odgovoru.

Ovo su neke od tih serija:

1. "Prijatelji" ("Friends")

Ova popularna američka komedija prati živote šestoro prijatelja u Njujorku. Iako se originalno emitovala od 1994. do 2004. godine, i dalje je bila često reprizirana na mnogim televizijskim kanalima širom svijeta.

2. "Simpsonovi" ("The Simpsons")

Ova animirana serija prati avanture porodice Simpson. Prvi put se emitovala 1989. godine i postala je izuzetno dugotrajna i omiljena serija koja je često reprizirana.

3. "Zvjezdane staze" ("Star Trek")

Originalna serija „Zvjezdane staze“ prvi put se pojavila 1966. godine. Nastala je cijela franšiza sa brojnim serijama, filmovima i spin-offovima koji su često bili reprizirani.

4. "Porodica Adams"("The Addams Family")

Ova crnohumorna serija prikazivala je neobičnu porodicu Adams. Emitovana je tokom 1960-ih i iako je imala samo dvije sezone, postala je kultna i često reprizirana serija.

5. "Seks i grad" ("Sex and the City")

Ova serija prati četiri prijateljice u Njujorku dok istražuju ljubavne i životne teme. Emitovana je tokom 1990-ih i 2000-ih i i dalje je često reprizirana.

Bonus video: