Savremene projekcije u punom formatu

U Nikšićkom pozorištu od sada i digitalizovani bioskop

2947 pregleda 0 komentar(a)
Sa otvaranja bioskopa, Foto: Svetlana Mandić
Sa otvaranja bioskopa, Foto: Svetlana Mandić

Premijernim prikazivanjem filma “Duhovi u Veneciji”, zasnovanog na knjizi Agate Kristi, u režiji oskarovca Keneta Brane, koji ujedno tumači i glavni lik, otvoren je biskop u Nikšićkom pozorištu. Publika će od sada imati priliku da ponovo u nekadašnjoj bioskopskoj sali “18. septembar”, koja je zatvorena 2003. godine i sada je zgrada Nikšićkog pozorišta, gleda najnovija filmska ostvarenja.

“Nikšić je dobio novi digitalizovani najmoderniji bioskop, te možemo da puštamo sve savremene projekcije filmova u punom formatu i kako to trenutni momenat i vijek u kome živimo zahtijeva. Nikšićko pozorište u ove dvije godine zaista ima čime da se pohvali. Osim poboljšanja sopstvene produkcije, koja se sada igra širom regiona kao nikada prije, imamo i najnoviji i najsavremeniji bioskop u Crnoj Gori. Želimo nikšićkoj publici da uživa u najnovijim projekcijama, a mi ćemo se truditi da imamo svjetske premijere”, kazao je na otvaranju bioskopa predsjednik Opštine, Marko Kovačević.

Projekat digitalizacije bioskopa, vrijedan 108 hiljada eura, finansirali su Opština Nikšić, resorno ministarstvo i Filmski centar Crne Gore.

Direktor Nikšićkog pozorišta, Radinko Krulanović, kazao je da je ta ustanova filmskom produkcijom obogatila repertoar, kao i da će se potruditi da i najmlađima pruže zanimljive i vrijedne filmske sadržaje.

“Pratićemo da budemo aktuelni i da sve značajne premijere koje nam ponude filmske kuće prikažemo u Pozorištu. Računamo da ćemo mjesečno imati dvije-tri filmske produkcije, a ponuda će opredijeliti filmski repertoar”, kazao je Krulanović.

Otvaranje bioskopa dio je “Septembarskih dana kulture”.

Bonus video: