Borkinja okružena nezrelim ljudima

Završeno je snimanje filma “Život u ritmu” čiji je manjinski koproducent “Videa Production” iz Podgorice

1805 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz filma, Foto: Filmski centar Crne Gore
Scena iz filma, Foto: Filmski centar Crne Gore

Snimanje dugometražnog igranog filma “Život u ritmu”, rediteljke Amerise Baste, čiji je manjinski koproducent kompanija “Videa Production” iz Podgorice, a koproducent Marko Jaćimović, završeno je nedavno u Atini.

“’Život u ritmu’ je postkrizna priča koja se fokusira na odnose glavne protagonistkinje Lene sa okolinom u specifičnim i nimalo optimističnim okolnostima. Gruba, a istovremeno osjećajna priča o mladoj djevojci koja je borkinja okružena nezrelim ljudima, a čija će je tvrdoglavost odvesti do konačnog cilja. Lena ne pristaje da bude žena današnjice, često žrtva nejednakosti, nepravde, izrabljivanja, a sve u srcu ‘civilizovanog svijeta’”, navodi se u opisu.

Ovo je debitantski dugometražni film rediteljke Amerise Baste, a snimljen je u koprodukciji kompanija iz Grčke, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Kipra i Crne Gore. Film je sniman tokom pet sedmica u avgustu i septembru, na lokacijama u Atini, sa značajnim crnogorskim udjelom u filmskoj opremi i dva člana filmske ekipe.

Iz Filmskog centra Crne Gore kazali su da u oktobru počinje postprodukcija, koja je predviđena da traje do aprila naredne godine, nakon čega će film krenuti u festivalsku distribuciju.

Film je podržan na konkursu za sufinansiranje manjinskih koprodukcija Filmskog centra Crne Gore u 2023. godini.

Bonus video: