Leona Paraminski će predavati glumu na američkom koledžu

Prema riječima glumice, engleski jezik je usavršila, pa joj jezička barijera neće biti prepreka
276 pregleda 1 komentar(a)
Leona Paraminski, Foto: Facebook
Leona Paraminski, Foto: Facebook
Ažurirano: 24.08.2017. 19:27h

Hrvatska glumica Leona Paraminski, koja već tri godine živi u Americi, a koja je crnogorskoj publici poznata po ulozi Mile Kovač u seriji “Budva na pjenu od mora”, naći će se u ulozi profesorice, ali ne za potrebe filma ili serije već u stvarnom životu.

Naime, ona će uskoro početi da predaje filmsku glumu na Univerzitetu u Santa Barbari, prenose hrvatski mediji.

Paraminski se u Sjedinjene Američke Države preselila kada je njen suprug, tri godine mlađi doktor elektrotehnike Tin Komljenović dobio ponudu za postdoktorat na Univerzitetu u Kaliforniji.

Tokom proteklog perioda glumica je usavršavala jezik i pohađala časove glume, angažovala je i agenta, te redovno učestvovala na audicijama, a glumila je u predstavi pozorišta u Santa Barbari.

Sada je Paraminski prihvatila ponudu Santa Barbara gradskog koledža, pa će tamošnjim studentima predavati glumu pred kamerama.

“Ovo je potpuno novo poglavlje u mom životu i veliki izazov. Uzbuđenje je veliko, ali zasada nemam tremu zato što ću uskoro stati pred studentske klupe. Više sam skoncentrisana na dobru pripremu i jedva čekam da upoznam studente, da vidim kako dišu, da uspostavim kontakt sa njima, korak po korak. Predamnom su i velika odgovornost i velika očekivanja, ali i veliko veselje jer ću raditi sa mladim ljudima”, izjavila je ona za “Večernji list”.

Kako je istakla, maksimalno će se truditi da studentima prenese što više svog iskustva u okviru snimanja brojnih scena, analiziranja scenarija, a upustiće se i u režiju.

Prema njenim riječima, engleski jezik je usavršila, pa joj jezička barijera neće biti prepreka.

“Amerikanci bi rekli da odlično pričam, iako mislim da još puno treba da radim na njemu i vjerojatno nikada neću biti do kraja zadovoljna”, istakla je ona.

“U mojim godinama je malo teže ispeglati naglasak, ali olakšica je to što stalno komuniciram na engleskom”, pohvalila se Paraminski.

Bonus video: