Režiser filma "Annabelle" lutku čuva u gostinjskoj sobi

Prava Annabelle lutka na osnovu koje je i napravljena filmska franšiza je napravljen od potpuno drugačijeg materijala - vune i izgleda patetično s dva crna oka od dugmeta i vunenom kosom. Nalazi se u Okultnom muzeju u Monroeu gdje se nalaze i ostale "opsjednute" stvari koje su prikupili paranormalni istražitelji Ed i Lorin Varen
1140 pregleda 1 komentar(a)
Annabelle, Foto: Twitter.com
Annabelle, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 21.08.2017. 19:08h

Film "Annabelle: Creation" zaradio je najviše novca na kino blagajnama prošlog vikenda, ukupno 100 miliona dolara širom svijeta. Demonska lutka privukla je veliku pažnju, a mnogi su se pitali da li bi je mogli vidjeti uživo. Odgovor je "da" i to u kući režisera Dejvida Sandberga.

On lutku Anabel čuva u gostinjskoj sobi, mada je mora odatle ukloniti svaki put kada ima goste.

Sandberg je i režiser horora "Lights Out", pa gosti dva puta razmisle da li će prespavaju kod njega.

Sandberg je otkrio kako on ima jednu od tri lutke iz filma "Annabelle: Creation". Jedna je korištena za scenu prije nego je lutka postala opsjednuta, druga je bila opsjednuta s ludim tamnim očima i treća je bila dvojnik koju su koristili kada bi prvu ili drugu lutku bacali. Tu je i zadržao.

Prava Annabelle lutka na osnovu koje je i napravljena filmska franšiza je napravljen od potpuno drugačijeg materijala - vune i izgleda patetično s dva crna oka od dugmeta i vunenom kosom. Nalazi se u Okultnom muzeju u Monroeu gdje se nalaze i ostale "opsjednute" stvari koje su prikupili paranormalni istražitelji Ed i Lorin Varen.

Prva kreacije Anabel napravljena je za film "The Conjuring". Do sada se pojavila u tri filma.

"Tokom snimanja dogodile su nam se neke neobjašnjive stvari, ali ništa preozbiljno. Padale su stvari s plafona. Bilo je čudno. Ali zasada se dobro ponaša, barem dok sam ja tu", rekao je Sandberg.

Bonus video: