Barbara Brokoli: Sljedeći dio Džejmsa Bonda mora biti nešto sasvim novo

Režiserka izjavila da još nijesu počeli rad na novom dijelu filma

3783 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U intervjuu za The Guardian režiserka Barbara Brokoli je pomenula zašto u skorije vrijeme nećemo gledati novi dio agenta 007 nakon velikog uspjeha Danijela Krejga i “No Time To Die”.

“Po mom mišljenju, ovakvi filmovi odražavaju vrijeme u kom nastaju, te pred nastankom novog dijela Džejmsa Bonda stoji veliki put, tako da još nijesmo počeli rad na njemu,” objasnila je Brokoli.

Dodala je da su se sa Krejgom “fokusirali na lika koji predstavlja heroja 21. vijeka”, tako da je neophodna modernizacija njegovog nasljednika:

“Prisjećam se vremena kada je izašao sedamnaesti film Džejmsa Bonda “GoldenEye”: tad tu svi govorili da se Hladni rat završio, Bond je mrtav, nastao je mir, nema više rata, nema zločinaca.. čovječe, kako su se varali!”

Brokoli trenutno promoviše rialiti šou “007 Road To A Million” gdje se devet parova takmiči u izazovima Bondove tematike, pobjednici dobijaju milion funti. Šou će izaći desetog novembra.

Nedavno, u filmskom svijetu počele su da kruže priče da će Kristofer Nolan režisirati sljedeća dva-tri dijela Bondove franšize, te, vjerovatno, hoće da preuzme kreativnu stranu filma.

Prema World of Reel, Nolan hoće da napravi neposrednu adaptaciju originala romana Iana Fleminga tog vremena, dok, navodno, EON Productions želi film “modernog doba”.

Međutim, još se čeka zvanično saopštenje o Krejgovom nasljedniku i budućem režiseru novog Bonda. Kako glasine kažu, potencijalni zamjenici Krejga su Aron Tejlor Džonson, Rege-Žan Pejdž i Damson Idris.

Bonus video: