Dobrev: Želim da dobijem ulogu odrasle i ozbiljne osobe

Nema puno glumačkih angažmana, jer je previše izbirljiva
1 komentar(a)
Nina Dobrev, Foto: Healthaim.com
Nina Dobrev, Foto: Healthaim.com
Ažurirano: 19.08.2017. 17:26h

Holivudska glumica bugarskog porijekla Nina Dobrev, u Ameriku se doselila još kao beba, a svjetsku slavu je dosegla dobijanjem glavne uloge u seriji “Vampirski dnevnici”.

Iako su rejtinzi pokazivali da je njen lik, Elena Gilbert u čijoj je koži od 2009. godine, bila omiljena među publikom, sve je iznenadila informacijom da se neće vratiti u sedmoj sezoni, a sada je u razgovoru za Harper's Bazaar istakla da je to bio plan koji je lično osmislila.

“To je bio plan od samog početka”, izričita je 28-godišnja glumica koja ipak priznaje da ju je bilo strah od odlaska iz serije kada je taj momenat došao.

I pored toga što su je mnogi upozoravali da pravi potez koji će uništiti njenu karijeru, ona je odlučila da ostane dosljedna u svojoj odluci i “kroči u nepoznato”.

“Bilo mi je potrebno da osjetim strah i neizvjesnost, da se zapitam da li ću ikada naći novi posao u filmskom svijetu. To me je natjeralo da radim pet puta jače i napornije, kako bih bila sigurna da neće doći do toga da ostanem bez angažmana”, pojasnila je ona.

Od 2015. godine imala je samo dvije sporedne uloge u filmovima, ali kako kaže, razlog za to je što je ona previše izbirljiva.

“Stvari koje želim da radim nisu uvijek one koje mi nude, i uloge za koje drugi smatraju da sam stvorena. Ne želim više da tumačim tinejdžerke. Želim da dobijem ulogu odrasle osobe, ozbiljnu priču, da osjetim izazov i sarađujem sa sjajnim režiserima i scenaristima koji pišu nevjerovatne priče. To znači da moram da budem veoma izbirljiva”, tvrdi ona.

Dobrev tješi sve zabrinute fanove riječima da odlično zna da se izbori za sebe, jer je kao mala bila u veoma lošoj finansijskoj situaciji.

“Moji roditelji i ja smo dijelili jednosoban stan sa još jednom porodicom”, prisjeća se glumica i dodaje da je tada odjeću oblačila u najjefitnijim prodavnicama koje su njena majka i ona nazivale “Versaći”.

“Okrenula sam se knjigama za samopomoć i naučila kako da privučem sreću”, odgovara ona i dodaje da su se od tada stvari u potpunosti preokrenule.

“Na kraju sam mogla sebi da priuštim ne samo kupovinu Versaći garderobe, već i odlazak na revije i sjedjenje u prvom redu pored piste... Ipak, i dalje idem u prosječne radnje, jer volim vintaž stvari. A opet, smiješno je kako se stvari preokrenu”, smatra ona.

Bonus video: