Gledaoci su odabrali 10 najboljih Netfliksovih filmova 2023. godine

Netfliks ove godine cvjeta u oblasti dokumentarnih filmovima, a odlučio je i da što više proširi izbor međunarodne kinematografije

4266 pregleda 1 komentar(a)
Iz arhive (ilustracija), Foto: Shutterstock
Iz arhive (ilustracija), Foto: Shutterstock

Mnogi filmofili odustaju od kina i radije biraju udobnost vlastitih domova uz striming-platforme. Na Fejsbuk grupi "Netflix Bangers" članovi su iznijeli mišljenje o nekima od najboljih filmova ove godine i izabrali 10 u kojima su najviše uživali dok su ih gledali. Slijedi lista tih filmova koju je prenio "Index.hr".

"Extraction 2"

Nastavak popularnog filma sa glumcem Krisom Hemsvortom iz 2020. godine "Extraction 2" uspio je da osvoji svoje obožavaoce.

Sinopsis filma glasi: "Pri povratku sa ruba smrti, komandir Tajler Rejk kreće u opasnu misiju spašavanja zatočene porodice nemilosrdnog gangstera."

"Pain Hustlers"

Film "Pain Hustlers" prikazuje Lizu Drejki (Emili Blant) kako ulazi u opasno kriminalno podzemlje u uzbudljivom kriminalističkom trileru.

Sinopsis filma glasi: "Nakon što je izgubila posao, žena, koja se bori da odgoji svoju kćerku, ponovo se zapošljava iz očaja. Počinje da radi u propalom farmaceutskom start-upu, ali ono što ne očekuje je opasna šema reketarenja u koju je iznenada ušla."

"The Deepest Breath"

"The Deepest Breath" prikazuje mučna iskušenja koja doživljavaju ronioci kada testiraju svoja tijela do krajnjih granica.

Sinopsis glasi: "Činilo se da su šampion i stručni ronilac suđeni jedan drugom. Uprkos različitim putovima kojima su krenuli, susreću se na vrhuncu svijeta u ronjenju na dah i doživljavaju uzbudljive avanture te neizbježne rizike jurnjave za snovima kroz dubine okeana."

"The Mother"

Dženifer Lopez nastavlja da se oprobava u glumi, te je uspjela da osvoji pažnju gledaoca Netfliksa u filmu "The Mother" 2023. godine.

Sinopsis filma glasi: "Dok bježi od opasnih napadača, ubica izlazi iz skloništa kako bi zaštitila kćerku koju je ranije ostavila."

"Nowhere"

Netfliks nastavlja da se razvija na međunarodnom tržištu, a njegov film "Nowhere" iz 2023. godine pokazao je gledaocima talente koji dolaze iz Španije.

Sinopsis filma glasi: "Mlada, trudna žena po imenu Mia bježi iz zemlje u ratu, skrivajući se u pomorskom kontejneru na teretnom brodu. Nakon jake oluje Mia, izgubljena u moru, rađa svoje dijete, te mora da se bori kako bi preživjela."

"A Man Called Otto"

Tom Henks u ovom filmu pokazuje da je još uvijek jedna od vodećih filmskih zvijezda.

Sinopsis filma glasi: "Potišten i usamljen, udovac se odlučuje na drastičan korak. Međutim, planove mu poremeti vesela porodica koja se useljava u susjednu kuću."

"Nyad"

"Nyad" će vjerojatno postati još jedan hit ove godine, a istinita priča o Dajani oduševila je mnoge gledaoce.

Sinopsis filma glasi: "64-godišnja plivačica i maratonka Dajana Nijad pokušava da postane prva osoba koja je preplivala od Kube do Floride."

"Race to the Summit"

Čini se da je 2023. godina- godina dokumentaraca koji prikazuju ekstremne atletske poduhvate, a "Race to the Summit" čini upravo to.

Sinopsis filma glasi: "Neustrašivi alpinisti Ueli Stek i Deni Arnold ulaze u smrtonosno rivalstvo kako bi postavili rekorde na sjevernoj strani švajcarskih Alpa."

"Plane"

Film "Plane" spojio je Džerarda Batlera i Majka Koltera u iznenađujuće dobrom akcijskom trileru koji je postao hit među obožavaocima.

Sinopsis filma glasi: "Pilot Brodi Torens spašava putnike od udara groma tako što rizikuje slijetanjem na ratom razoreni otok - gdje otkriva da je preživljavanje u slijetanju bio samo početak."

"Jawan"

Nakon globalnog uspjeha indijskog filma "RRR" 2022. godine, filmofili su počeli da uživaju u kvalitetnim filmovima koji dolaze iz Indije, a ponajviše su se obradovali akcijskom trileru "Jawan".

Sinopsis filma glasi: "Čovjeka pokreće lična osveta da ispravi nepravde u društvu zbog obećanja koje je dao prije mnogo godina. Suprotstavlja se monstruoznom otpadniku, koji je mnogima izazvao ekstremnu patnju."

Bonus video: