Veći budžet filma nego zarada

Ostvarenje Kapetan Marvel razočaralo, proglašen za najmanje profitabilan u istoriji Marvela

5664 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Marvel
Foto: Marvel

Film Kapetan Marvel 2 je zvanično proglašen za najmanje profitabilno ostvarenje u istoriji Marvel Cinematic Universea. Filmu u kojem glume Bri Larson, Zavi Ešton i Tajona Paris, predviđanja nijesu išla naruku, te se od njega i očekivalo da neće dobro proći na bioskopskim blagajnama.

Veći je budžet uložen u ovo ostvarenje, nego što je Kapetan Marvel donio novca. Naime, budžet filma bio je 220 miliona dolara, a zarada svega 197 miliona dolara, po čemu se razlikuje od ostalih Marvel filmova poput “Avengers: Endgame”, koji je u svijetu zaradio preko 2,5 milijardi dolara samo tokom prvog vikenda prikazivanja.

“Kapetan Marvel”, koji je pušten u bioskope 10. novembra, imao je najgori prvi vikend u istoriji MCU-a, sa samo 46 miliona dolara prihoda od prodaje karata. Sa samo 80 miliona dolara zarade u Sjevernoj Americi, film je prvi u studiovoj istoriji koji nije uspio da dostigne prag od 100 miliona dolara na domaćem bioskopskom tržištu.

Prema CNBC-u, izvršni direktor Diznija, Bob Iger, nedavno se osvrnuo na izazove s kojima se suočava film, rekavši objasnivši da je Kapetan Marvel sniman tokom pandemije.

“Nije bilo toliko nadzora na setu, kako to obično biva, gdje izvršni direktori zaista nadgledaju šta se radi dan za danom”, objasnio je on.

Govoreći o istoriji postizanja rekordnih rezultata Marvel studija istakao je da su došli do tačke gdje bi bili razočarani ako film nije zaradio milijardu dolara širom svijeta.

“To je nevjerovatno visok standard, i mislim da moramo postati realniji”, napomenuo je on.

“Kapetan Marvel”, koji je dobio recenziju sa tri zvjezdice na portalu NME, nije dobro prošao ni kod kritičara.

U ostalim ulogama pojavljuju se Samjuel L. Džekson, Mohan Kapur, Sagar Šaik, Zenobija Šrof i Park Seo-Džon. M.V.

Bonus video: