Denis Vilnev: "Dina 2" imaće više akcije od prvog dijela

Režiser filma “Dina” Denis Vilnev izjavio je da je nadolazeći nastavak njegovog filma iz 2021. godine "snažniji" od prethodnog, prenosi "Far Out Magazine"

2952 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz trejlera drugog dijela flma "Dina", Foto: Printscreen YouTube
Detalj iz trejlera drugog dijela flma "Dina", Foto: Printscreen YouTube

U nadolazećem filmu vidjećemo Florens Pju i Ostina Batlera kako ulaze u franšizu naučne fantastike. Pju igra ulogu princeze Irulan Korino, kćerke cara Šadama IV Kristofera Vokena. Dok Batler tumači lika Fejd-Rota, rođaka barona Harkonena Stelana Skarsgarda, piše "Far Out Magazine".

Takođe, Timoti Šalame i Zendaja vraćaju se u svemir Dine kako bi glumili Pola Atreida i Čani. Zbog štrajkova u Holivudu, produkcija filma je bila obustavljena na neko vrijeme, zbog čega je datum izlaska filma bio pomjeren na 2024. godinu.

U novom intervjuu za "Total Film", režiser filma Denis Vilnev rekao je o drugom dijelu sljedeće: "Prvi film je bio više meditativan i promišljen. Prati priču o mladiću koji otkriva novu planetu, novu kulturu. Međutim, drugi dio imaće više akcije nego prvi. Snažniji je."

Režiser filma je nedavno u intervjuu za “Empire” podijelio svoje nade da završi trilogiju "Dine": "San mi je da uspijem da napravim trilogiju ovog filma". Kako sada stvari stoje, oba Vilneva filma o Dini prikazuju priču iz prvog romanu Frenka Herberta 1965. godine.

Iako Vilnev još nije potvrdio planove za treći dio Dine, naslutio je da radi na scenariju istog: "Reći ću vam ovako: već ima nekih riječi na papiru."

U međuvremenu, ranije ove nedjelje, tokom panela sa Vilnevim i glumačkom ekipom u Sao Paulu u Brazilu, neki predmet bačen iz publike pogodio je oko glumice Pju. Glumci su bili vidljivo zabrinuti za njeno stanje, a na snimcima se može vidjeti kako se Pju drži za glavu prije nego što podigne predmet.

Tokom događaja u Brazilu, Pju je pohvalila energiju publike prije incidenta, rekavši: "Ljudi koji su došli ovdje, njihova energija, sve je to zbog prvog dijela filma. To se osjeća svakog dana. Stoga, imam stvarno veoma poseban osjećaj da budem ovdje predstavljajući drugi dio. I jako sam, jako ponosna."

Pju je takođe govorila o uzbudljivom iskustvu koje je doživjela tokom snimanja filma, prisjećajući se: "Bilo mi je prelijepo kada sam dolazila i samo se družila sa ovim ljudima, možete zamisliti kako mi je bilo kada sam zapravo radila sa njima."

Pogledajte trejler filma:

Bonus video: