Dikaprio će igrati velikog majstora renesanse

Ubrzo pošto je "Appian Way" otkupio prava na ekranizaciju knjige, studio "Paramount Pictures" je potpisao ugovor o produkciji filma
115 pregleda 1 komentar(a)
Leonardo Dikaprio, Foto: Shutterstock
Leonardo Dikaprio, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.08.2017. 18:45h

Glumac Leonardo Dikaprio dobio ime jer je njegova trudna majka prvi put osjetila bebu u stomaku dok je stajala isped jedne Da Vinčijeve slike u italijanskom muzeju. Izgleda kao sudbina to što će Dikaprio najvjerovatnije tumačiti svog imenjaka u biografiji o velikom majstoru renesanse.

Dikaprio i njegova producentska kuća "Appian Way" otkupili su prava na ekranizaciju još neobjavljene biografije čuvenog umjetnika koju je napisao Volter Ajzakson, nekadanji urednik "Tajma", prema čijim su biografijama o Stivu Džobsu i Albertu Ajnštajnu snimljeni film, ondosno mini TV-serija.

Knjiga o Leonardu biće objavljena u oktobru.

Ubrzo pošto je "Appian Way" otkupio prava na ekranizaciju knjige, studio "Paramount Pictures" je potpisao ugovor o produkciji filma.

Kako ističe izdavačka kuća "Simon & Schuster", Ajzakson je knjigu napisao na osnovu Da Vinčijevih bilježaka koje je utkao u naraciju i povezao ih sa njegovom umjetnošću i naukom ali i halapljivom radoznalošću i maštom. Osim neprocjenjivih slika, Da Vinči je izradio inovativne studije o anatomiji, fosilima, pticama, letećim mašinama, biljkama, geologiji i oružju, a proučavao je matematiku, optiku, pokazao kako zraci svjetlosti prolaze kroz rožnjaču i stvorio iluziju promjenjive perspektive na "Tajnoj večeri".

Ajzakson opisuje i kako je Leonardovo životno zanimanje za pozorišne produkcije i scenograifiju uticalo na njegove slike i izume. Prema knjizi, on je bio i donekle neprilagođeni genije: kopile, gej, vegetarijanac, ljevoruk, sa poremećajem pažnje i povremenim jeretičkim ispadima.

Bonus video: