Obdukcija: Metju Peri umro od "akutnog efekta" ketamina

U izvještaju se dodaje da su bolest koronarnih arterija i buprenorfin, lijek koji se koristi za liječenje zavisnosti od opijata, takođe doprinijeli Perijevoj smrti

10179 pregleda 5 komentar(a)
Metju Peri, Foto: Reuters
Metju Peri, Foto: Reuters

Glumac Metju Peri preminuo je od akutnih efekata anestetika ketamin, pokazali su rezultati autopsije nad 54-godišnjim glumcem iz serije "Prijatelji", koji su objavljeni u petak.

Patolozi okruga Los Anđelesa u svom izvještaju o autopsiji naveli su da se Peri udavio u "zagrijanom dijelu bazena" u svojoj kući, ali da je to bio sekundarni faktor kod njegove smrti, koja je proglašena slučajnom. Peri je preminuo 28. oktobra.

U izvještaju se dodaje da su bolest koronarnih arterija i buprenorfin, lijek koji se koristi za liječenje zavisnosti od opijata, takođe doprinijeli Perijevoj smrti.

Metju Peri je proglašen mrtvim nakon što je pronađen bez svijesti u svojoj kući u luksuznom dijelu Los Anđelesa - Pacifik Palisejds. Obdukcija je izvršena narednog dana.

Peri je bio najpoznatiji po ulozi sarkastičnog Čendlera Binga u hit seriji "Prijatelji", koja je emitovana tokom 10 sezona, od 1994. do 2004. godine. Ta uloga donijela mu je nominaciju za nagradu Emi 2002.

Godinama se borio sa zavisnošću od ljekova protiv bolova i alkohola, i više puta je boravio na klinikama za rehabilitaciju. U svojoj autobiografiji "Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar“ otvoreno je govorio o svojim problemima sa zavisnošću i osnovao je centar za pomoć drugim zavisnicima u rehabilitaciji. Jednom prilikom je izjavio da bi volio da, više od serije "Prijatelji" bude upamćen po svojim pokušajima da pomogne drugim ljudima u toj borbi.

Bonus video: